Stekker in de Tunnel afgelast: gemeente geeft geen vergunning | De Utrechtse Internet Courant Stekker in de Tunnel afgelast: gemeente geeft geen vergunning | De Utrechtse Internet Courant

Stekker in de Tunnel afgelast: gemeente geeft geen vergunning

Stekker in de Tunnel afgelast: gemeente geeft geen vergunning

Stekker in de Tunnel is afgelast. De gemeente Utrecht heeft vandaag besloten geen vergunning te geven aan het feest dat aanstaande zaterdag gehouden zou worden in de expeditietunnel in Hoog Catharijne.

De organisatoren, bestaande uit de organisaties Stekker en Vers Vermaak, zijn er kapot van. Op de facebookpagina van het evenement, waar zich zo’n 1.700 mensen voor het feest hadden aangemeld, laten zij weten: “Stekker in de Tunnel is een droom waar wij al ruim een jaar mee bezig zijn. Helaas komt de droom voor aanstaande zaterdag nu ten einde.”

Ze laten zich naar eigen zeggen niet uit het veld slaan: “We zullen nogmaals een poging doen om een evenement in de expeditiestraat van Hoog Catharijne te organiseren. Wanneer het evenement er komt weten wij nog niet, maar we gaan ons er keihard voor inzetten om het dit jaar nog mogelijk te maken.”

Morgen krijgen kaartkopers een mail met informatie. “Geld terugkrijgen kan sowieso, maar wij beraden ons nog op een alternatief evenement.” De organisatie moet nog uitzoeken of de artiesten die voor aanstaande zaterdag gepland waren ook beschikbaar zijn op een andere datum.

Op facebook vragen mensen zich af ‘waarom de gemeente het organisaties zo moeilijk maakt in het komen met vernieuwende, toffe, originele evenementen die de stad alleen maar verrijken’, maar ook ‘waarom er kaartjes worden verkocht als de vergunning nog niet rond is’. Ook worden er inmiddels alternatieven voor de zaterdagavond overlegd en grapjes gemaakt: “Ik baal als een stekker.”

Stekker in de Tunnel
Een sfeerimpressie van de feestlocatie

2 Reacties

Reageren
  1. Bill

    Jammer jammer!!!

    Ik hoop niet dat dit de tendens is uit het stoffige stadhuis, weinig rekening houden met de meerderheid van de Utrechtse bevolking, ofwel de jongeren.
    Ik snap dat veiligheid boven alles gaat, maar zo laat een seintje…!?! Gemeente kom op, het is geen hier geen dorp!!

  2. Frank

    De gemeente Utrecht is er op gebrand om bekend te worden als de gemeente waar men vooral weet waarom iets niet kan wat inwoners willen. En die zich paternalistisch opstelt in het bedenken van zaken waarvan zij vindt dat de bewoners dat wel zouden moeten willen. Geen bottom up organisatie van een zichzelf bedruipend feestje. Wel een top down georganiseerde, geldverslindende Tour de France.Ik word er kotsmisselijk van.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).