Tour de Duic was een extreem feest: extreme hitte, extreme bezoekcijfers en extreem plezier | De Utrechtse Internet Courant Tour de Duic was een extreem feest: extreme hitte, extreme bezoekcijfers en extreem plezier | De Utrechtse Internet Courant

Tour de Duic was een extreem feest: extreme hitte, extreme bezoekcijfers en extreem plezier

Tour de Duic was een extreem feest: extreme hitte, extreme bezoekcijfers en extreem plezier
“Waar haalt u de informatie over Le Grand Départ vandaan?” vroeg journaalverslaggever Kees van Dam aan Marijn van der Leden, eigenaar van Swaak op de Oudegracht. “Zeker niet bij de gemeente. De beste informatie vind ik bij De Utrechtse Internet Courant” was zijn antwoord.

“Waar haalt u de informatie over Le Grand Départ vandaan?” vroeg journaalverslaggever Kees van Dam aan Marijn van der Leden, eigenaar van Swaak op de Oudegracht. “Zeker niet bij de gemeente. De beste informatie vind ik bij De Utrechtse Internet Courant” was zijn antwoord.

Daar doe je het voor, dachten wij. Informatie geven die als zinvol en in dit geval misschien zelfs als essentieel wordt ervaren. En, wij zijn gelukkig nog niet zo blassé om het te erkennen, we waren een beetje trots met het compliment bij de NOS.

De weken voorafgaand aan de Tour waren voor DUIC zoals bij elk Utrechts medium spannend. Waar moet je allemaal aandacht aan besteden? Is er geen gevaar voor een overload aan informatie? Hoe kunnen we ons als betrekkelijk kleine redactie onderscheiden? Rustig aan, was onze gedachte. Er is nog meer op de wereld dan Le Grand Départ. Een vergissing. Hoe dichter bij de grote dag, hoe onvermijdelijker het tour-nieuws ook voor ons werd. Bij ons gingen de remmen los en u vond dat een prima beslissing. Niet één zure reactie (bijzonder) maar wel veel complimenten.

Afgelopen zaterdag was het ook voor ons een gekkenhuis. Carine  van Santen, Klaas Drupsteen en Bart Prinsen presenteerden op bedrijventerrein Rudolf Magnus aan de Vondellaan het live-radioprogramma Tour de DUIC. Ze werkten bovenop een truck, recht onder de zon.

Puffend, steunend en kreunend vanwege de extreme temperaturen luisterden we naar een programma waar het plezier van afspatte. Het menselijk lichaam kan veel hebben. Want na afloop kwamen de presentatoren uitgewrongen naar beneden met een duidelijke mededeling: “Dit moeten we vaker doen.” Inderdaad; Carine, Klaas en Bart, dit gaan we vaker doen.

In de truck was het nauwelijks beter uit te houden. Daar verzorgde de reguliere DUIC-redactie een liveblog. Twee man de stad in en de andere twee zetten de berichten op de site. De teams wisselden elkaar af. Een van hen kon pas verder met zijn werk na een duik in het achterliggende kanaal. (onderbroek uiteraard aangehouden)

Het was heet, soms te heet, maar wat een feest om hier onderdeel van te zijn. Wij hebben genoten. Niet in de laatste plaats vanwege uw response op onze verslaggeving. Vorige week hadden we de meeste bezoekers sinds ons bestaan. Gisteren hadden we met 45.000 unieke bezoekers op één dag een jaarrecord.

We gaan over tot de orde van de dag. Maar niet voordat we onze grote waardering hebben uitgesproken voor de mensen van de gemeentereiniging die (weer of geen weer) tijdens deze dagen fantastisch werk hebben gedaan. En  voor al die tourmakers. Wat waren ze behulpzaam en ontspannen. De verkeersregelaars die soms ver van het parcours ons de weg wezen. De agenten, de hulpverleners en al die anderen die werkten toen wij een feestje vierden.

En met natuurlijk nog een woord van dank aan Jeroen Wielaert. De man die als hij dit leest waarschijnlijk denkt: is dit niet de hoofdredacteur van DUIC die ooit zo negatief was over Le Grand Départ? Klopt Jeroen, dat is hem. Maar we zijn nooit te oud om onze fouten toe te geven. Wat mij betreft krijg je een standbeeld. Maar mag Aleid Wolfsen er dan ook een hebben?

7 Reacties

Reageren
  1. Egbert

    Prima gedaan hoor. Ik heb veel aan jullie gehad. Dank jullie wel .

  2. Communicadootje

    Heel veel dank aan DUIC voor het delen van de (gemeentelijke) nieuwsberichten en informatie aan jullie lezers. Dank aan iedereen die de informatie over de Utrechtse Grand Depart 2015 heeft gedeeld en voor de mooie beelden 😉 .

  3. Gotenks

    Het was prachtig!!

  4. Frans van Overeem

    Goed verhaal. Bescheidenheid met gepaste trots. Dat was Utrecht de afgelopen weken en dat blijven we. Keep up the good work DUIC.

  5. Peppi

    Is het niet Kees van Dam (NOS?)

  6. Jiri

    Ik heb veel gehad aan de informatie van DUIC tijdens de Tour. Zoals ik altijd veel heb aan DUIC. Ben verknocht aan deze stad, al jaren. Bedankt daarvoor! Al mag dat standbeeld van Aleid wegblijven. Laten we het wel gezellig houden DUIC!

  7. Moniek

    Met alle positieve reacties helemaal eens. Ook veel complimenten voor alle vrijwilligers, schoonmaakploegen, iedereen die er een feest van heeft gemaakt. Wel wat kritiek over:
    De informatievoorziening,: gemeente was het nu zo’n moeite om met het verspreiden van de huis aan huis bladen ook een tourkrantje en de plattegrond met alle gegevens te verspreiden? Stapels in het centrum, niets in brievenbus.Terwijl ik toch echt in stad Utrecht woon.
    De plattegrond: veel problemen voor mensen die hierop gezien hadden dat er een doorgang was,maar had even onderscheid gemaakt tussen doorgang met fiets of alleen voetgangers. Had voor vrijwilligers ook hoop discussie en boosheid van mensen gescheeld. veel respect voor vrijwilligers die ondanks hitte rustig bleven.
    Afsluitingen: waarom zo vroeg alles afsluiten? 4 uur voor proloog al nergens meer door? Bijna 2 uur voor ploegenpresentatie al niet meer over parallelbaan Maliebaan mogen fietsen?
    Aandachtspunten bij volgende Grand Depart in 2025!
    Een (bijna) perfecte feestweek met een heerlijke sfeer, Utrecht waardig. Bedankt allemaal.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).