Tropische uittips: Er is weer veel te doen maar vergeet vooral je zonnebrand niet | De Utrechtse Internet Courant Tropische uittips: Er is weer veel te doen maar vergeet vooral je zonnebrand niet | De Utrechtse Internet Courant

Tropische uittips: Er is weer veel te doen maar vergeet vooral je zonnebrand niet

Tropische uittips: Er is weer veel te doen maar vergeet vooral je zonnebrand niet

De Parade komt er aan, ook de Pop Quiz is meeverhuisd, singer-songwriter Mevrouw Tamara in café Hofman, laatste kaarten Kleurenblind festival, Seafood smullen en nieuwe aanwinsten FC Utrecht bewonderen tijdens de open dag. Dit weekend is er weer veel te beleven in Utrecht. Maar vergeet vooral je zonnebrand niet mee te nemen. We krijgen het tropisch warm.

popquiz

Pop Quiz TivoliVredenburg

Het terugverlangen naar het oude Tivoli lijkt weg te ebben en de meeste Utrechters hebben het nieuwe TivoliVredenburg omarmd. Niet alleen de Utrechtse muziekliefhebbers, maar ook de muziekkenners kunnen in het nieuwe muziekpaleis hun lol op. De organisatie van de popquiz, The Three Imaginary Boys, verhuizen gewoon mee naar TivoliVredenburg. Na tien jaar elke maand aan de Oudegracht de deelnemers het vuur na aan de schenen te hebben gelegd, gaan ze dat vanaf donderdag in de Ronda doen. Een ander locatie, maar verder verandert er niks. De quiz bestaat nog steeds uit fragmenten raden, clips herkennen, puzzels oplossen en verbanden leggen. Kijk hier voor meer informatie. Donderdag, vanaf 20:45, TivoliVredenburg.

 

Foto: Coco Duivenvoorde
Foto: Coco Duivenvoorde

De Parade

Zodra de zon begint te schijnen en de zomer op haar hoogtepunt is beginnen de paradekriebels te komen. Nog twee nachtjes slapen en dan strijkt het rondreizende theatercircus neer in Utrecht. En ze trekken dan gelijk hun grootste truc uit de doos door het sfeerloze Moreelse Park om te toveren tot het gezelligste plekje van Utrecht. Naast de klassiekers zoals de Silent Disco, De Levende Jukebox en De Zeefmolen staan ook De Deeldeliers, Ellen ten Damme, Buurman Buurman voor volwassenen, Echo Bowie, toneelcoryfeeën Bram van der Vlugt, Nettie Blanken e.a, Dominee Gremdaat, het Internationaal Danstheater en de Ashton Brothers op de Utrechtse Parade. Natuurlijk zijn er nog veel meer acts die het programma van 2,5 week opvullen. En daarnaast is ook dit jaar overdag een speciale parade voor de kleintjes. Kijk hier voor meer informatie en het volledige programma. Vrijdag 18 juli t/m 3 augustus, verschillende tijden, Moreelse Park.

 

Mevrouw Tamara

Mevrouw Tamara in Café Hofman

Café Hofman is een perfecte plek om nieuw talent te ontdekken. Acts zoals Kensington, Handsome Poets en Pien Feith hebben ook op het podium van het café gestaan. Dit weekend heeft Hofman weer een mooie naam gestrikt. Vrijdag zal de singer-songwriter Tamara van Esch beter bekend als Mevrouw Tamara haar prachtige liedjes spelen. Mevrouw Tamara stond eerder op deBeschaving en gooide hoge ogen bij het programma de Beste Singer-Songwriter van Nederland en bereikte zelfs de finale. Het voorprogramma wordt verzorgd door A Brighter Light. Kijk hier voor meer informatie. Vrijdag, van 22:00 tot 23:30, Café Hofman.

 

Seafood FestivalSeafood Festival

Oesters, mosselen, scheermessen, kreeft en sliptong. Sommigen gruwelen er van terwijl bij anderen nu het water in de mond loopt. Die laatste groep kan zaterdag hun vingers aflikken tijdens het Seafood Festival georganiseerd door restaurant Zuiver. En vooruit, omdat zij de beroerdste niet zijn wordt er met de barbecue ook rekening gehouden met de mensen die liever voor de turf in plaats van de surf gaan. Omdat vis moet zwemmen kan een lekker glaasje wijn of bubbles niet ontbreken. Met live jazzmuziek en een DJ wordt het swingend smullen. En ook aan de kinderen is gedacht met diverse workshops zoals Kids Sushi, pizza maken en seafood fotolijstjes knutselen. Entree is gratis mits je je aanmeldt via de site van Zuiver. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, van 15:00 tot 23:00, Restaurant Zuiver Krommeweteringweg.

 

Foto: Melf
Foto: Melf

Kleurenblind Festival

Ongegeneerd kliederen met kleuren. Dat mag bij het Kleurenblind Festival, sterker nog, dat moet! Kleurenblind is het Nederlandse kleurenfestival geïnspireerd op het Holi Fest in India. Waar de traditie van elkaar inkleuren de komst van de lente betekent maar ook de overwinning van het goede over het kwade. Geen centimeter van je lichaam zal ongekleurd blijven aangezien er elke editie bijna een halve kilo gekleurde poeder per bezoeker door heen gaat. Tijdens dit vrolijke poederfestijn sta je ook nog eens in de prachtige omgeving van de Wielerbaan heerlijk te dansen bij de beste artiesten uit de Nederlandse Deephouse en Techno scene. Na het festival kan je Club Lux opvrolijken tijdens de afterparty Aftersun. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, van 12:00 tot 23:00, Wielerbaan.

 

FC Utrecht Open DagOpen dag FC Utrecht

Voor alle voetballiefhebbers die na het WK in een zwart gat zijn gevallen komt dit weekend de oplossing! Ruil zondag je oranjekoorts in voor clubkoorts tijdens de open dag van FC Utrecht. Op deze dag wordt traditioneel het nieuwe seizoen afgetrapt. Uiteraard wordt de selectie met de vele nieuwe aanwinsten zoals Willem Janssen, Ramon Leeuwin, Chris Kum e.a. gepresenteerd. Daarnaast zijn er diverse activiteiten zoals muziekoptredens, zumba-workshop, caviarace, en staartvoetbal. Aansluitend op de open dag speelt FC Utrecht de eerste wedstrijd tegen het Schotse team Dundee United. Kijk hier voor meer informatie. Zondag, vanaf 14:45, Stadion Galgenwaard.

Zijn we een tip vergeten? Hieronder kan je jouw suggestie voor het weekend plaatsen.

1 Reactie

Reageren
  1. Henry Glissenaar

    a.s. zondag 20 juli, tijdens de open dag van FC Utrecht treed ik op vanaf 12.00 uur. U zult mij gewoon tussen het publiek vinden en vooral horen.
    Dan fluit ik er weer op los. Diverse muzieknummers zal op m’n vingers ten gehore brengen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).