Twee dure fietsen van de Fietskoerier in een week tijd gestolen | De Utrechtse Internet Courant Twee dure fietsen van de Fietskoerier in een week tijd gestolen | De Utrechtse Internet Courant

Twee dure fietsen van de Fietskoerier in een week tijd gestolen

Twee dure fietsen van de Fietskoerier in een week tijd gestolen
Het zit momenteel even niet mee bij de Fietskoerier in Utrecht. In een week tijd zijn er twee dure fixfietsen gestolen. “We houden Marktplaats in de gaten.”

Het zit momenteel even niet mee bij de Fietskoerier in Utrecht. In een week tijd zijn er twee dure fixfietsen gestolen. “We houden Marktplaats in de gaten.”

Vorige week maandag werd de fiets van Fietskoerier Karen Roelofs-Poot al gestolen op de Catharijnesingel en gisteren is de fiets van collega Pieter Aart Schouten op de Predikherenstraat ontvreemd.

Roelofs-Poot kon zich vorige week wel voor de kop slaan. Ze zetten haar fiets op een rustig hoekje twee minuten even niet op slot en de fiets ter waarde van 1200 euro was al weg. “Dan ben ik ook nog eens niet goed verzekerd hier tegen. Ik heb nog op mijn horloge gekeken: 11:17 uur ging ik naar binnen en 11:19 uur was de fiets weg,” zegt ze.

Bij Schouten stond de fiets gistermiddag voor tien minuten op enkel slot in de Predikherenstraat en weg was het vervoersmiddel. Beide fietsen waren van de koeriers zelf en niet van het bedrijf. “We kunnen nu de bedrijfsfietsen gebruiken, maar deze fietsen hadden we al zeven jaar. Daar krijg je toch een band mee.”

Het gekke is dat je op een zogeheten fixfiets niet zomaar wegrijdt. “Die dingen hebben een speciale manier van sturen. Je fietst er niet makkelijk op. Een paar jaar geleden werden dit soort fietsen heel veel gejat, maar we dachten dat die periode geweest was.” Roelofs-Poot houdt het dan ook op een ‘bizar toeval’ dat er twee fietsen in een week zijn gestolen. “We houden Marktplaats in de gaten, maar ik heb niet het idee dat iemand het bewust op ons gemunt heeft,” besluit de koerier.

6 Reacties

Reageren
  1. Willem

    Zet je fiets dan ook goed op slot heren! We wonen verdorie toch niet in Jorwerd?

  2. Geenstijl@Utrecht

    Gerard T kan het niet zijn geweest, die heeft een alibi.

  3. Geenstijl@Utrecht

    Blijkbaar hebben de dieven er ook een band mee,al vind ik het echt triest voor deze jongens, maar echt je moet hem gewoon op slot zetten.

  4. Mark

    Je fietst er niet zomaar op weg? We wonen niet in Jorwerd?

  5. Willem

    Wat is je punt @Mark? Dat het verdikkeme toch niet normaal is dat ze je fiets meenemen en dat het normaal is dat je een fiets van €1200 onbeheerd en zonder slot op straat moet kunnen laten staan? Dream on!

  6. utrechtse vogel

    Als je je fiets niet op slot zet, betaalt je verzekering ook niet uit. Gelukkig maar dat Karen Roelofs-Poot geen premie heeft betaald.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).