Tweehonderd studentenwoningen aan de Opaalweg in Hoograven | De Utrechtse Internet Courant Tweehonderd studentenwoningen aan de Opaalweg in Hoograven | De Utrechtse Internet Courant

Tweehonderd studentenwoningen aan de Opaalweg in Hoograven

Tweehonderd studentenwoningen aan de Opaalweg in Hoograven
Het stadsbestuur van Utrecht wil dat aan de Opaalweg in Hoograven tweehonderd studentenwoningen komen. De weg is vrij voor het bouwplan voor een woontoren tussen de Waterlinieweg en de busbaan over de Amethistweg in Utrecht.

Het stadsbestuur van Utrecht wil dat aan de Opaalweg in Hoograven tweehonderd studentenwoningen komen. De weg is vrij voor het bouwplan voor een woontoren tussen de Waterlinieweg en de busbaan over de Amethistweg in Utrecht.

Syntrus Achmea en de Stichting Studentenhuisvesting (SSH) hebben recent een bouwplan ontwikkeld voor 200 onzelfstandige studentenwoningen in een woontoren. In 2010 stelde het college voor woningbouwontwikkeling aan de kavel Opaalweg al een startdocument vast.

Het toenmalige woningbouwplan van Bouwfonds voor starterswoningen bleek uiteindelijk financieel niet haalbaar en kwam niet van de grond.

Met het vaststellen van het voortgangsdocument voor het nieuwe plan van Syntrus Achmea, is nu het startsein gegeven voor het vervolg van het traject.

Betrokkenen en omwonenden ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een bewonersbijeenkomst, waar ze kunnen reageren op het plan van Syntrus Achmea en SSH. Voor de realisering van het bouwplan is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

8 Reacties

Reageren
  1. ACTK

    Ja, dat strookje gras was mij al decennia lang een doorn in het oog. Volkomen logisch dat dat nu toch gebeurt ook, want met al die propvolle kantoorgebouwen in Utrecht zijn er ook echt geen alternatieven te bedenken… Toch?

  2. Utrechter

    Goed plan om dit woning probleem van studenten aan te pakken.

  3. Robb

    Goed plan. Op dat stukbij de brug vinden er vaak overvallen plaats omdat het zo stil is. Dit kan alleen maar verbeteren.

  4. Ronald van Voorthuizen

    Het gaat niet om de grasstrook die op de foto staat, maar om een locatie aan de overkant van de busbaan, beetje naar rechts op die foto, tegen de Waterlinieweg aan.
    Die busbaan heet stiekem trouwens Amethistweg ipv Opaalweg.

    Locatie kavel:
    http://www.nieuwbouwwijzer.nl/admin/bedrijven/nieuwbouwwijzer/data2/thumb400/3909300.okxoo.jpg

  5. Peter Tol

    Leuk idee, een woontoren voor studenten. Er staat er trouwens al één compleet leeg bij het Salvador Allendeplein. Tussenwandjes er in en klaar; leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!

  6. Studenten woning tekort definitief aanpakken.

    Goed plan ! De klagers zijn vaak mensen die nu al een goede woning in Utrecht hebben en NIET ellenlang op een kamer hoeven te wachten. Ze kijken niet verder dan hun eigen belang…. Triest.
    Gelukkig wil de gemeente nu wel aan hun nood denken. Aan poepveldje gaat niet verloren, er zijn veel van die gekke loze plekken waar woningen kunnen komen. Het verlevendigt bovendien de buurt, en buurt winkels.

  7. ACTK

    @Studenten ….
    Ik zie geen klagers hier. Het enige waar ik zelf graag toe oproep is verstandiger om te gaan met de duizenden vierkante meters vastgoed die leegstaan in Utrecht voordat we weer een flatje erbij bouwen. Bijbouwen is de makkelijke oplossing, ombouwen is de verstandige oplossing…

  8. Ivan

    Ik woon om de hoek vd nieuwe locatie. Prima plan en de studenten zijn meer dan welkom. Ik had alleen een andere locatie gezocht. Zo dicht op de waterlinieweg lijkt mij een zeer ongezonde locatie qua fijnstof. Is al jaren 1 van de slechtste plekken om te wonen in Utrecht.
    Onbegrijpelijk dat je daar niemand over hoort.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).