Uittips: Het wordt een smakelijk weekend | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Het wordt een smakelijk weekend | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Het wordt een smakelijk weekend

Uittips: Het wordt een smakelijk weekend
Er kan dit weekend op veel plekken in de stad lekker gegeten worden. Eerlijk en puur in de Werkspoorkathedraal, een chocoladefestival in het centrum en hapjes bij Laden en Lossen in HC. Maar er is meer te doen.

Er kan dit weekend op veel plekken in de stad lekker gegeten worden. Eerlijk en puur in de Werkspoorkathedraal, een chocoladefestival in het centrum en hapjes bij Laden en Lossen in HC. Maar er is meer te doen.

VVS

Vol van Smaak

Puur, eerlijk en krachtig, geïnspireerd op de smaak van het seizoen. Vol van Smaak is volgens zichzelf een eet-avontuur waar verschillende (mobiele) cateraars en specialisten hun seizoensgerechten en eerlijke producten presenteren.

Er is een kinderkooktheater waar kinderen zelf mee mogen helpen koken, een grote boekenkast waar je je oude kookboeken kunt ruilen. Ook is er is een ronddraaiend restaurant, zijn er workshops georganiseerd en is er echte winterse kost met zuurkool, glühwein en cider te verkrijgen.

Wanneer? 21 december van 12:00 tot 19:00 uur
Waar? In de Werkspoorkathedraal
Hoe duur? Gratis

Choco

Mesjokke Chocolade Festival

Chocolade, wie houdt er niet van? Speciaal voor deze decembermaand organiseren de Utrechtse chocolademakers ‘The Chocolate Explorers’ de eerste editie van het Mesjokke Chocolade Festival. In het centrum van Utrecht wordt voor winkelend publiek een breed en gevarieerd chocoladeprogramma aangeboden, met onder andere proeverijen, warme chocolademelk, lezingen en een Pop up chocoladefabriek.

Wanneer? Van 10 t/m 31 december worden diverse activiteiten. Kijk hier voor meer informatie en het programma.
Waar? Op diverse plekken in de stad

Pieces

Pieces of Tomorrow

Pop en klassiek slaan de handen ineen en presenteren Pieces of Tomorrow. Wat? “Er is geen dresscode (ook niet voor het 80-koppige orkest), de avond begint later, de musici introduceren kort wat ze gaan spelen, je biertje mag mee naar binnen, DJ St. Paul is de host, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken – die heeft geen aanpassing nodig.”

Wanneer? Donderdag 18 december vanaf 20:00 uur
Waar? TivoliVredenburg, Grote Zaal
Hoe duur? 12 euro

Ladenlossen

Laden & Lossen

Laden & Lossen is voor iedereen die op zoek is naar een lekker alternatief voor fastfood. Elke derde donderdag tussen 17:00 en 20:00 kun je genieten van plaatjes van Sublime FM en livemuziek en een heerlijk tussendoortje van The Eatery.

Wanneer? Donderdag 18 december van 17:00 tot 20:00
Waar? Radboudplein in Hoog Catharijne
Hoe duur? Gratis

Schuifeldaten

Schuifelen? Ja, het gebeurt nog, aanstaande zaterdag in de werfkelder van De Kargadoor. Je hoeft geen salsatalent te hebben, maar je mag elkaar wel lekker vastpakken op zwoele schuifelhits. Vraag elkaar ouderwets ten dans in deze intieme jaren 90-setting en maak op een relaxte manier kennis met een mogelijke toekomstige geliefde!

Wanneer? Zaterdag 20 december vanaf 20:00 uur
Waar? De Kargadoor
Kaarten bestellen? Stuur een mailtje naar schuifeldaten@gmail.com en vermeld daarin jouw geslacht en leeftijd. Zo kan er een juiste mix van mannen en vrouwen gemaakt worden. Een kaartje kost tien euro.

Winterse Hotspotswandeling

Altijd al een rondleiding willen hebben door Utrecht? Laat je niet tegen houden door de kou en ga mee op een mysterieuze ontdekkingstocht door de stad. Deze gids vertelt over de geschiedenis van 2000 jaar Nederland en Utrecht in het bijzonder.

Wanneer? Elke zaterdag in december vanaf 13.30 uur
Waar? VVV Utrecht
Hoe duur? Gratis

Sandra van Nieuwland

Ook wie niet het programma ‘The Voice of Holland’ heeft gekeken, heeft waarschijnlijk van deelneemster Sandra van Nieuwland gehoord. Ze won uiteindelijk niet, maar is wel de succesvolste artiest die het programma heeft voortgebracht. Vorig jaar bracht ze een album uit met eigen liedjes, dat zeer goed is ontvangen. Donderdag staat ze in TivoliVredenburg met Luka als voorprogramma.

Wanneer? Donderdag 18 december vanaf 20:00 uur
Waar? TivoliVredenburg, Pandora
Hoe duur? Een ticket kost €17,50

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).