Uittips: kijk uit voor keuzestress tijdens pinksterweekend met vier festivals | De Utrechtse Internet Courant Uittips: kijk uit voor keuzestress tijdens pinksterweekend met vier festivals | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: kijk uit voor keuzestress tijdens pinksterweekend met vier festivals

Uittips: kijk uit voor keuzestress tijdens pinksterweekend met vier festivals
Dit Pinksterweekend kun je weer heel veel leuke dingen doen in de stad. SPRING Festival biedt al het mooie van de podiumkunsten, bij het hippe Food Truck Festival TREK kun je lekker eten en de Breedstraat verandert in Klein New Orleans. En er is meer te doen.

Dit Pinksterweekend kun je weer heel veel leuke dingen doen in de stad. SPRING Festival biedt al het mooie van de podiumkunsten, bij het hippe Food Truck Festival TREK kun je lekker eten en de Breedstraat verandert in Klein New Orleans. En er is meer te doen.

springSpring Festival
SPRING Performing Arts Festival is hét podiumkunstenfestival van Utrecht. Het festival biedt theater, dans en performance in o.a. voormalige gevangenis Wolvenplein, U.T.A.M. Garage, de Energiehaven en op de Neude. Verwacht vernieuwend, hedendaags en internationaal. Tip: de omstreden installatie Wanna Play? (liefde in tijden van Grindr) van Dries Verhoeven. Maar er is veel meer te zien: op de website kun je een selectie voorstellingen uit het festivalprogramma krijgen op basis van jouw wensen en voorkeuren.

Wanneer? Donderdag 21 t/m zaterdag 30 mei
Waar? Op verschillende locaties. Kijk hier voor het programma
Hoe duur? Passe-partouts en losse kaarten zijn online en aan de centrale kassa in Theater Kikker verkrijgbaar. LET OP: kaarten online zijn 20% goedkoper. Kijk hier voor de details, prijzen en verkoop.

douweInstore Douwe Bob
Last minute instore! Singer-songwriter Douwe Bob komt zijn kersverse plaat Pass It On promoten. Die is pas een paar dagen uit en meteen uitgeroepen tot Album van de Week bij 3FM. Douwe Bob won in 2012 de eerste editie van de talentenjacht Beste singer-songwriter van Nederland, was in 2014 Ambassadeur van de Vrijheid en bracht begin dit jaar een single uit met Anouk.

Wanneer? Donderdag 21 mei om 16:30 uur
Waar? Plato Utrecht
Hoe duur? Gratis

trekFood Truck Festival TREK
Het Griftpark staat dit Pinksterweekend in het teken van het lekkerste eten, de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak en belevenissen. Het rondreizende gratis Food Truck Festival TREK tovert parken om tot een groot sfeervol openluchtrestaurant waar je bij tientallen mobiele keukens lekker eten kunt halen. Van oesters tot worst en van biologische frites tot vegetarisch eten.

Wanneer? Vrijdag 22 t/m maandag 25 mei
Waar? Griftpark
Hoe duur? Gratis, wel betaal je eenmalig €2,50 voor een glas

Lezing De Fietsrepubliek + opening expo Utrecht Fietsstad
Fietsgek Pete Jordan kwam in 2002 vanuit Amerika naar Nederland omdat hij als student stedenbouwkunde in de fietshoofdstad van de wereld wilde leren hoe je een stad fietsvriendelijk maakt. Hij schreef een boek over zijn ervaringen als buitenlandse fietser: De fietsrepubliek. Vrijdagavond geeft hij in het Utrechts Archief zijn lezing over onze fietscultuur. Na afloop leidt Roelof Wittink (voormalig directeur Dutch Cycling Embassy) een gesprek tussen fietsexperts en bezoekers en opent de expo Utrecht fietsstad, over 140 jaar fietscultuur.

Wanneer? Vrijdag 22 mei om 19:00 uur
Waar? Het Utrechts Archief
Hoe duur? Gratis, voor de lezing wel graag reserveren via aorta@aorta.nu

leguesswhoOne Night in Pandora
Het Utrechtse Le Guess Who? geeft een feestje in TivoliVredenburg: One Night in Pandora. Met optredens van publieksfavoriet Thee Oh Sees, de Amerikaanse rockers van Pallbearer, wonderkind Morgan Delt, Kevin Morby (onder andere bekend van zijn werk bij The Babies en Woods) en fuzzrockers Wand. Ook betreedt de getalenteerde Mauritaanse Noura Mint Seymali voor het eerst het podium in Nederland.

Wanneer? Zaterdag 23 mei van 19:30 tot 04:00 uur
Waar? TivoliVredenburg, Pandora
Hoe duur? € 29,50

Utrechts Jazz Festival 2015
Op het Janskerkhof kun je zondag swingen op de klanken van een breed scala aan jazzartiesten bij de tweede editie van het Utrechts Jazz Festival. Met optredens van onder andere Sven Hammond, The Amsterdam Saints en Red Hot 100 Big Band. Het festival is dé gelegenheid om te zien wat de muzikale en culinaire omgeving van Utrecht allemaal te bieden heeft. Kijk hier voor het programma.

Wanneer? Zondag 24 mei van 12:00 tot 22:00 uur
Waar? Janskerkhof
Hoe duur? gratis

kleinneworleansKlein New Orleans Festival
Waan je in het diepe Zuiden van de Verenigde Staten tijdens het nieuwe straatmuziekfestival van Utrecht. Met blues, brass en soulfood haalt het festival de levendige straatcultuur van muziekstad New Orleans naar de Utrechtse ‘Breedstraatbuurt’. Klein New Orleans voelt als een spontaan buurtfeest en draait om de interactie tussen publiek en muzikant. Check hier het programma. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er een afterparty in EKKO.

Wanneer? Zondag 24 mei van 15:00 tot 22:00 uur
Waar? Breedstraat
Hoe duur? Gratis

lebazarreLe Bazarre
Zonnetje, biertje, op zoek naar mooie schatten. Utrechts reizende markt Le Bazarre staat zondagmiddag ter ere van SPRING Festival op het Stadhuisplein met kraampjes vol kwaliteitsvintage, design, tweedehands kleding, vinyl, boeken, grafisch werk, zelfgemaakte- en streekproducten. Iedere editie kent een andere samenstelling van verkopers.

Wanneer? Zondag 24 mei van 12:00 tot 17:00
Waar? Stadhuisplein
Hoe duur? Entree is gratis

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).