Uittips: Michel de Hey op het strand, open je eigen restaurant, Tangerine bij Plato | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Michel de Hey op het strand, open je eigen restaurant, Tangerine bij Plato | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Michel de Hey op het strand, open je eigen restaurant, Tangerine bij Plato

Uittips: Michel de Hey op het strand, open je eigen restaurant, Tangerine bij Plato

Swingende saxofoon bij Funky Friday Live, Sixties Sound van Tangerine in Plato, Hal16 presenteert nieuw feestje Fabula, Singer-songrwriter Sunday, Pop-up restaurants en Michel de Hey in het zand. Hoezo komkommertijd?

 

Tangerine

Tangerine in de Plato

Deze twee krullenbollen timmeren al een tijdje aan de weg. Door hun looks en muziek zou jij bijna denken dat ze direct uit de jaren zestig zijn gestapt. Na wat regionaal succes werden ze dit jaar als huisband van de DWDD nationaal bekend. Wat ongetwijfeld heeft geleid tot de kroon op hun muzikale jaar: Een optreden op Lowlands. Maar voordat ze dit weekend naar Biddinghuizen afreizen maakt Tangerine een pitstop bij Plato op de Voorstraat, waar de de gebroeders Sander en Arnout Brinks een voorproefje geven van hun nieuwe en inmiddels zesde album Move On. De plaat wordt eigenlijk pas vrijdag officieel uitgebracht, maar is speciaal bij dit optreden al verkrijgbaar.
Kijk hier voor meer informatie. Donderdag, om 15:00, Plato.

 

Funky Live Friday

Funky Live Friday

Het is weer de derde vrijdag van de maand en dus tijd voor een Funky Live Friday in café Hofman. Iedereen weet dat de saxofoon een super swingend muziekinstrument is, maar ook de Dj’s van tegenwoordig hebben ontdekt dat deze sound een garantie is voor de voetjes van de vloer. DJ Pepe M wordt tijdens het draaien bijgestaan door Saxsupreme (Patrick Schmidt) voor een funky swingend avondje dansen. Kijk hier voor meer informatie. Vrijdag, van 23:30 tot 04:30, café Hofman.

 

Fabula

Fabula

Het hippe Hal16 trekt zich helemaal niets aan van de rustige vakantieperiode en komkommertijd. Deze zaterdag presenteren zij namelijk een nieuwe feestje genaamd Fabula. Een avond waarop techno, technohouse, house, deep house, garage en UK bass allemaal samenkomen voor een spetterend dansfeest. Achter de draaitafels staan Luca Bear, Samuel Deep, Julian Alexander, Locklead, Firdjel Medar en Aurelio Iuliano. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, van 23:00 tot 06:00, Hal16.

 

Studio Ayqido
Studio Ayqido

Restaurant Day

Altijd al gedroomd van je eigen restaurant of ben je op zoek naar een uniek plekje om te eten deze zondag? Beide kan tijdens de vierde editie van Restaurant Day op zondag. Van oorsprong een Fins initiatief waar inmiddels elke editie zo’n 500 pop-up restaurants aan meedoen. Vier keer per jaar mag iedereen een dag zijn eigen restaurant of lunchroom openen. In Utrecht doen er deze zondag 5 restaurant mee. Start de dag goed met een Berlin Brunch op de Briljantlaan, lunch of dineer bij Yvan in hartje Wittevrouwen, voor de tweede keer wordt conceptstore Studio Ayqido omgetoverd tot Japans restaurant BentoBox 4, Biscotti serveert hun passie voor Italiaans eten en bij Good Met Food in Buiten Wiitevrouwen krijg je een passend wijnarrangement bij je 3 gangen menu. Houd er rekening mee dat er  maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Kijk hier voor meer informatie. Ook als je zelf een restaurant wilt aanmelden. Zondag, verschillende tijden en locaties.

 

Iskandar

Singer-songwriter Sunday in Stathe

Voor velen is zondag de ideale dag om het lekker rustig aan te doen. Lekker uitslapen, ontbijten tijdens lunchtijd en een beetje aanrommelen. Toch raden wij je aan om deze zondag te ontspannen in een van de leukste cafés van Utrecht en te luisteren naar fijne muziek tijdens de maandelijkse singer-songwriter sunday in Stathe. Met deze maand de Utrechter Iskandar die zijn jaren in Berlijn heeft gebruikt als inspiratiebron voor zijn muziek. Kijk hier voor meer informatie. Zondag, vanaf 16:00, Eetcafe Stathe.

 

Michel de HeyMichel de Hey in het zand

Voor de actievere Utrechter is deze zondag Strand Oog in Al the place to be. Dan zet namelijk een grootheid uit de techno/house scene zijn voeten in het zand. Hij timmert al bijna 30 jaar aan de weg, draait over de hele wereld en heeft verschillende platen- maatschappijen opgericht. Drie jaar geleden bracht Michel de Hey al een bezoekje aan SOIA en dat was zo’n succes dat hij het vandaag nog eens dunnetjes over komt doen. Hij wordt vergezeld door Mulder, Bob Caro en Marc Creemers. Kijk hier voor meer informatie. Zondag, vanaf 16:00, SOIA.

1 Reactie

Reageren
  1. Endre

    hi, dank, mooi artikel. De link bij het Restaurant Day artikel werkt echter niet, moet volgens mij http://www.maplantis.com/map? zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).