Uittips: Utrechts bier drinken in de Nobelstraat en Royal Parks in kleinste café van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Utrechts bier drinken in de Nobelstraat en Royal Parks in kleinste café van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Utrechts bier drinken in de Nobelstraat en Royal Parks in kleinste café van Utrecht

Uittips: Utrechts bier drinken in de Nobelstraat en Royal Parks in kleinste café van Utrecht
Diversiteit alom: bier drinken bij het Nobel Streekbierenfestival, discussiëren bij IMPAKT festival, feesten in je Halloweenkostuum, meer dan twintig acts bij Catch en genieten bij Goede Vrijdag. 

Diversiteit alom: bier drinken bij het Nobel Streekbierenfestival, discussiëren bij IMPAKT festival, feesten in je Halloweenkostuum, meer dan twintig acts bij Catch en genieten bij Goede Vrijdag. 

Jaren ‘60-pop met Royal Park in Goede Vrijdag

Aanstaande vrijdag zal Royal Parks, eerder te zien geweest in DWDD, in het kleinste café van Utrecht optreden. In de kelder van Goede Vrijdag zal Diederik Nomden, het creatieve brein achter Royal Park, een try-out doen voor nummers van zijn nieuwe album. “Geraffineerde pop waarin de jaren zestig nooit ver weg zijn”, als we Goede Vrijdag mogen geloven. Voorafgaand aan het optreden kun je voor een paar euro blijven eten.

Waar? Goede Vrijdag
Wanneer? Vrijdag 31 oktober, 20:30 uur. Eten kan vanaf 18:30 uur.
Ticket? Een ticket kost 4 euro en is de hele week te koop bij Goede Vrijdag.

4

Utrechtse bierbrouwers in de Nobelstraat

In Utrecht wordt behoorlijk wat bier gebrouwen, en bij het Nobel Streekbierenfestival zijn vijftien van die bieren te proeven. Vijf café’s in de Nobelstraat (Florin, Lieve-Lust, ‘t Pandje, Rex en Otje) organiseren het festival in samenwerking met vijf lokale microbrouwerijen voor de eerste keer. Van 14:00 tot 19:00 kun je deze zondagmiddag in de Nobelstraat 15 verschillende bieren proeven en de brouwers ontmoeten.

Waar? De Nobelstraat
Wanneer? Zondag 2 november, van 14:00 tot 19:00 uur

2Halloween

Het Halloweenweekend kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder de Halloweenfeestjes. Wat dat betreft is er genoeg te doen in Utrecht: zaterdagavond staan de Red Cup Party van TivoliVredenburg, Stairway to Heaven (het beste kostuum wint een prijs!) en het feestje van Vage Noten in Poema in het teken van Halloween. Ook zal in de rest van de café’s een halloweenkostuum uiteraard niet misstaan.

Vergis je niet: Halloween vindt officiëel vrijdag al plaats. Wellicht dat er een leuk feestje bij iemand thuis wordt georganiseerd?

 

IMPAKT festival: worden machines intelligenter dan mensen?3

Voor de 25e keer vindt komend weekend het IMPAKT festival plaats. Dit jaar is het thema ‘Soft Machines; where optimized human meets artificial empathy’. De vraag ‘Worden machines intelligenter dan mensen?’ zal centraal staan bij de films, exposities, workshops, muziek en lezingen. Kan de mens wel omgaan met robots die in uiterlijk en gedrag bijna niet meer van echte mensen te onderscheiden zijn? Is de omgang met robots cultureel bepaald?

Leuk: er zijn ook dansavonden binnen het festival.

Waar? Op diverse plaatsen in de stad: Theater Kikker, ‘t Hoogt, Gallery Sleper, Acedemiegalerie, Fotodoc/Casco en EKKO
Wanneer? Woensdag 29 oktober t/m zondag 2 november
Ticket? Een festivalpas kost 25 euro, een dagkaart 15 euro en voor een individuele show ben je 7 euro kwijt. Tickets zijn aan de deur te kopen, festival- en dagpassen zijn te reserveren.

Catch1

CATCH

In samenwerking met PITCH organiseert TivoliVredenburg het festival CATCH. Meer dan twintig live-acts en dj’s zullen ruimte krijgen op het festival. PITCH kenmerkt zich door de uiteenlopende elektronische muziek en de intimiteit. “De programmering van CATCH gaat meer de diepte in en is gericht op opkomende en vernieuwende live-acts en dj’s die zich meer in de underground bevinden”, aldus TivoliVredenburg.

Waar? TivoliVredenburg: Ronda, Pandora, Cloud Nine en omliggende ruimtes
Wanneer? Vrijdag 31 oktober van 20:00 tot 5:00
Ticket? Voor 35 euro kun je de hele nacht dansen 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).