Uittips: Veel klassieke muziek, Hemingway en de eerste kerstmarkt | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Veel klassieke muziek, Hemingway en de eerste kerstmarkt | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Veel klassieke muziek, Hemingway en de eerste kerstmarkt

Uittips: Veel klassieke muziek, Hemingway en de eerste kerstmarkt
Veel klassieke muziek dit weekend, maar ook aandacht voor Hemingway en er is een sportcafé in Het Utrechts Archief. En voor wie in winterse sferen wil komen is er de eerste kerstmarkt.

Veel klassieke muziek dit weekend, maar ook aandacht voor Hemingway en er is een sportcafé in Het Utrechts Archief. En voor wie in winterse sferen wil komen is er de eerste kerstmarkt.

Buma

Buma Classical Convention

Buma Classical Convention is een nieuw en uniek tweedaags evenement over klassieke muziek. Het is een conferentie en festival in een en vindt plaats in TivoliVredenburg. Er zijn pitches en showcases van gevestigde namen en nieuw talent uit de Nederlandse klassieke muziek. Naast de vele optredens is er ruimte voor sprekers, discussies en ontmoetingen. Op de website van het evenement is het hele programma te vinden.

Wanneer? Vrijdag 28 en zaterdag 29 november
Waar? TivoliVredenburg
Hoe duur? Prijzen variëren van 15 euro voor een concert tot 274 euro voor een zakelijke passe-partout. Kijk hier voor het overzicht.

Art Rocks

Art Rocks

Art Rocks is een project waar muziek, kunst en jongeren centraal staan. Muzikanten (bands en solo-artiesten) stuurden een zelfgeschreven nummer in voor de competitie, waaruit 30 halve finalisten zijn gekozen. In drie voorrondes in diverse musea treden muzikanten live op bij het door hen gekozen meesterwerk, zo ook aanstaande zaterdag in het Centraal Museum. Hier zijn de tien halve finalisten die dan optreden te beluisteren. De beste acts uit de drie voorrondes staan in de finale tijdens Eurosonic Noorderslag in het Groninger Museum.

Wanneer? Zaterdag 29 november van 11:00 tot 17:00 uur
Waar? Centraal Museum
Hoe duur? Gratis, exclusief entree van het museum

Poster OM 2014_Page_1

Oude Muziek in de Klaas

In navolging op het Nieuwe Muziek in de Klaas, dat eerder dit jaar plaatsvond, wordt dit weekend Oude Muziek in de Klaas georganiseerd. Thema dit jaar is ‘England and Holland in Love’, muziek van Purcell en zijn tijdgenoten Händel en Bach staan centraal. Meer informatie is te vinden op de website van Nicolaiconcerten.

Wanneer? 28 t/m 30 november
Waar? In de Nicolaikerk in Utrecht
Hoe duur? Kaarten voor deze concerten kunnen worden besteld via info@nicolaiconcerten.nl

 

banner_hemingway_parijsLiteraire meesters

Het festival ‘Literaire Meesters’ presenteert tweejaarlijks een exclusief programma rond meesters uit de wereldliteratuur. In filmvertoningen, theatervoorstellingen, lezingen, literaire diners en muziek krijgt de bezoeker een compleet en vaak verrassend beeld van deze literaire grootheden. Na edities rond Pessoa, Lorca en Slauerhoff staat van in november 2014 tijdens de vierde ‘Literaire Meesters’-editie de Amerikaan Ernest Hemingway (1899-1961) centraal.

Wanneer? Zondag 30 november 2014 13:30-17:00 draait de film ‘Hemingway en Gellhorn’ , vrijdag en zaterdag 28 en 29 november van 20:15 – 22:00 uur is het theaterstuk ‘Hemingway in Parijs’, dinsdag 2 december vanaf 20:00 uur spreken schrijvers over Hemingway.
Waar? Op diverse plekken in de stad, zoals Het Literatuurhuis, Literair theater Salon Saffier, TivoliVredenburg en het Academiegebouw
Hoe duur? Toegangsprijzen verschillen per evement. De films van komend weekend zijn al uitverkocht, voor het theaterstuk van zaterdag zijn nog kaarten te koop van 17 euro, en de de lezing kost 7,50 euro.

Geesink

Sportcafé Geesink in Het Utrechts Archief

Vanaf zondag kunt u elke laatste zondagmiddag van de maand in ‘Sportcafé Geesink’ (Het Utrechts Archief) meepraten en luisteren naar verhalen over Utrecht, sport en Anton Geesink. Presentator Ton van den Berg spreekt met speciale gasten over de judoheld uit Wijk C, er zijn compilaties met filmbeelden te zien en er is een sportquiz met prijzen. Ook worden de nieuwste aanwinsten uit het archief van Geesink getoond. Tijdens de eerste editie, op zondag 30 november, is onder meer Joop Mackaay, judovriend van Geesink, gast aan tafel.

Het sportcafé is onderdeel van de activiteiten bij de tentoonstelling ‘Alles voor de sport’ over Anton Geesink.

Wanneer? Zondag 30 november vanaf 15:00 uur
Waar? Het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28
Hoe duur? Gratis

Country & Christmas Fair

Dit weekend is bij Kasteel de Haar de Country & Christmas Fair Meer dan tweehonderdtwintig standhouders heten bezoekers welkom in verwarmde stands. De fair is goed vertoeven voor liefhebbers van de winter.

Wanneer? Op woensdag 26 t/m zaterdag 29 november van 11:00 – 22:00 uur en op zondag 30 november van 10:00 – 18:00 uur
Waar? Rondom Kasteel de Haar
Hoe duur? Voor volwassenen 17 euro, 65+-ers 15 euro en voor kinderen gratis. Hier kunt u toegangskaarten bestellen.

Foto uitgelichte afbeelding door Jaap Stahlie voor Classical Convention

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).