Uniek concert Kyteman voor doof geboren Vera van Dijk | De Utrechtse Internet Courant Uniek concert Kyteman voor doof geboren Vera van Dijk | De Utrechtse Internet Courant

Uniek concert Kyteman voor doof geboren Vera van Dijk

Uniek concert Kyteman voor doof geboren Vera van Dijk

Utrechter Kyteman heeft gisteren een speciaal door hem gecomponeerd optreden gegeven aan de tot voor kort volledig dove Vera van Dijk. Het 19-jarige meisje is doof geboren en kan pas sinds twee jaar weer beperkt horen toen zij een cochleair implantaat kreeg.

Het besloten concert gisteravond in de Paradiso was haar eerste concert ooit.  “Het voelt alsof ik twee keer ben geboren. Een keer voor ik geluid kon horen en een keer daarna”, vertelt Van Dijk aan het AD.

Hoewel Van Dijk nu weer kan horen is haar gehoor wel beperkt: verwante noten smelten samen tot één klank en zij kan het verschil tussen mineur en majeur ook niet onderscheiden. “Bij de KNO-arts vergeleken we haar gehoor met een piano waarvan de meeste toetsen ontbreken. Subtiele verschillen hoort ze niet”, vertelt Kyteman

Kyteman, die eigenlijk Colin Benders heet: “Muziek is mijn hele leven één van mijn prioriteiten geweest. Het is bijzonder om iemand te spreken die er pas twee jaar naar kan luisteren. We hebben met het orkest besloten dat Vera muzikaal onschuldig’ is”, laat Kyteman aan het Parool weten.

Het optreden was gisteren een succes: het was een groot feest in Paradiso. 600 man publiek woonden het speciale concert bij, Van Dijk met haar familie en vrienden en trouwe Kyteman-fans.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).