Utrecht heeft al een UFO en een Theepot: bedenk nu het nieuwste object | De Utrechtse Internet Courant Utrecht heeft al een UFO en een Theepot: bedenk nu het nieuwste object | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht heeft al een UFO en een Theepot: bedenk nu het nieuwste object

Utrecht heeft al een UFO en een Theepot: bedenk nu het nieuwste object
Op de Inktpot staat een UFO en op de traverse van Hoog Catharijne staat een theepot. Op bedrijvencentrum Rudolf Magnus/Vondelparc moet het volgende 3D kunstobject verschijnen. Iedereen mag meedenken over wat er moet komen.

Op de Inktpot staat een UFO en op de traverse van Hoog Catharijne staat een theepot. Op bedrijvencentrum Rudolf Magnus/Vondelparc moet het volgende 3D kunstobject verschijnen. Iedereen mag meedenken over wat er moet komen.

Utrechtse kunstenaars, vormgevers en creatievelingen mogen een ontwerp gaan aanleveren voor het kunstwerk dat op het dak moet komen. “Hiermee willen wij een ode brengen aan de Tour de France en de stad Utrecht”, laten de initiatiefnemers weten. Het kunstwerk zal tijdelijk geplaatst worden op het dak van één van de gebouwen aan de Vondellaan. Bedrijvencentrum Rudolf Magnus/Vondelparc ligt aan het parcours van de proloog en de 1e etappe.

Ontwerpeisen

Er is een vrije keuze wat betreft ontwerp en materiaal. Ook al wordt het voorwerp een ode aan de Tour, het ontwerp hoeft geen verbinding te leggen tussen Utrecht en het wielerspektakel, maar het mag wel. Het kunstwerk moet wel driedimensionaal en weerbestendig zijn. De maximale grootte is 7 x 7 x 7 meter. Het ontwerp kan als (3D) tekening worden ingediend met een korte uitleg over vormgeving, afmeting, materiaalkeuze en kleur.

Het budget voor de uitvoering bedraagt € 10.000,-. De winnaar ontvangt € 1000,-. Het kunstwerk wordt in samenspraak met de ontwerper uitgevoerd. Een jury bekijkt alle inzendingen en doet een voordracht aan het bestuur van de stichting Vondellaan/Wittevrouwen Bolwerk. Edwin Jacobs, directeur Centraal Museum, Willemien van Aalst, directeur Nederlands Filmfestival en Jeroen Wielaert, reporter NOS sport zitten in de jury.

De realisatie en plaatsing staan gepland tussen 1 juni en 15 juni. Inschrijven kan tot 10 maart. Stuur je inzending of vragen naar rudolfmagnus@rudolfmagnus.com

Vondelparc&RudolfMagnus 02
Rudolf Magnus
Vondelparc&RudolfMagnus 01
Vondelparc

19 Reacties

Reageren
  1. Jack

    Ik zeg: een potlood!

  2. Van Pimpelen

    … naar ik mag hopen met de -scherp geslepen- punt naar beneden, anders komen daar ook weer Ingezonden Brieven over (alternatiefje: het tweezijdig gepunte potlood… hierover later meer).
    Voorgaande fotografische afbeeldingen laten voorbeelden zien uit de tijd dat architectuur nog met een hoofdletter geschreven werd; dat was vroeger, en als zodanig voorbij. Het alternatief daarentegen is ten hemel schreiend. De Domtoren volgens Rietveld?
    Ook het latere werk van Picasso liet me niet onberoerd… wat te denken van Gaudi? Nee, het gaat goed met Utrecht…

  3. Joost

    Een grote fiets!

  4. Newsfinder

    Een drol.

  5. Mimi

    Is dit echt bewust de bedoeling om de stad vol te plempen met ‘objecten’? In retrospectief was dit klaarblijkelijk erg naïef maar ik heb altijd gehoopt dat die afschuwelijke theepot op Hoog Catharijne slechts een tijdelijke doorn in mijn oog was

  6. Jasper

    Een Nijntje van een meter of zes! 😡

  7. Mocker63

    @Mimi
    Smaken verschillen, ik vind de theepot geweldig. Beetje humor in de stad is nooit weg. Doorn in t oog? Het oude Hoog Catharijne dat doet pas pijn aan de ogen. Hopelijk is er na afloop (in 2030?) van het Utrecht Cityplan volledig verdwenen of in die mate verbeterd dat we het allemaal bezienswaardig vinden.

  8. Verena

    Een grote vingerplant! 😀
    Of een reuzekanarie, :p

  9. Fallus

    Een gele dildo….

  10. Zonnewende

    Als tijdelijk (een jaar of zo) vind ik het leuk die objecten. Maar ik ben het eens met Mimi. Vaak vind ik het object afleiden van de schoonheid die de gebouwen van zichzelf al hebben.
    En in deze maatschappij van schreeuwende reclames overal om je heen, zijn ‘onversierde’ gebouwen een genot. Neemt niet weg dat ik veel liever een theepot op HC heb, dan een mega-lichtscherm van Zara/Sting op het Vredenburg. Die bewegende beelden kun je nauwelijks negeren en mogen van mij direct verboden worden.

  11. Inktpot

    Ik erger me al jaren aan die UFO op het dak van de inktpot. Objecten neerzetten die totaal nergens op slaan: prima! Maar haal ze a.u.b. ook weer weg…

  12. Rob van Dam

    de mus van Tom Claasen hier herplaatsen

  13. G Veenstra

    Ik zeg een waterkraan met een dweil .Dit is pure geldverslinding in deze tijd!Gebruik het voor iets nuttigs!

  14. Kurt Westerman

    Een EPO-injectienaald van 6 meter hoog.

  15. Luuk Upuuk

    Joost, je was me voor !!

  16. KUNST STAD UTRECHT

    Meer kunst in de stad, dat verrast. Ik geniet heel vaak van onze UFO, weer van uit ander een perspectief. En vele stads rotondes schreeuwen om mooi betekenis volle invullingen..en niet een paar lullige fantasieloze plantjes zoals in veel andere steden. Utrecht kan hier laten zijn dat we echt altijd al een stad met zeer rijke cultuur historie zijn geweest en dat de huidige kunst sector hier mooi bloeit !

  17. Roos Geerse

    Het maakt mij ook niet uit, als het maar TIJDELIJK is. Wat dat betreft ben ik het eens met Mimi en Zonnewende.
    Zeker objecten en verlichting die duidelijk uit een andere tijd komen dan de omgeving zijn vaak storend. Niet voor iedereen misschien, maar je kunt ze ook plaatsen in omgevingen waarin ze beter passen.

  18. Anne

    Iets met water en de meting boven/ beneden NAP

  19. rolf

    ik vind dat er al veel goede ideeën zijn geopperd ! jeetje, ik ga eens nadenken of ik ook zulke goede ideeën heb….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).