Utrecht wacht weer een onrustige zondag: Ajax-supporters willen in de stad demonstreren | De Utrechtse Internet Courant Utrecht wacht weer een onrustige zondag: Ajax-supporters willen in de stad demonstreren | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht wacht weer een onrustige zondag: Ajax-supporters willen in de stad demonstreren

Utrecht wacht weer een onrustige zondag: Ajax-supporters willen in de stad demonstreren
Ajax-supporters willen op 13 december in Utrecht demonstreren tegen de beslissing van burgemeester van Zanen om hen de toegang te weigeren tot de wedstrijd FC Utrecht-Ajax op die dag.

Ajax-supporters willen op 13 december in Utrecht demonstreren tegen de beslissing van burgemeester van Zanen om hen de toegang te weigeren tot de wedstrijd FC Utrecht-Ajax op die dag.

De wedstrijd is al lange tijd onderwerp van discussie. Vanwege kwetsende liederen vanaf de Bunnikside, tijdens de laatste thuiswedstrijd van Utrecht tegen Ajax, heeft de KNVB besloten dat de Bunnikside op 13 december leeg moet blijven. FC Utrecht laat de supporters van de Bunnikside op deze dag wel toe op andere plekken in het stadion. Jan van Zanen vreesde hierdoor voor confrontaties tussen de aanhang van beide clubs en besloot dat het uitvak leeg moest blijven. Dit tot groot ongenoegen van de supporters uit Amsterdam. Zij hebben nu bij de gemeente Utrecht een verzoek neergelegd om op 13 december te mogen demonstreren. Hiermee lijkt het probleem zich van het stadion naar de binnenstad te verplaatsen. Mede omdat een aantal supporters van de Bunnikside heeft aangekondigd de wedstrijd niet in het stadion maar in de stad te gaan bekijken op een tv-scherm. Utrecht dreigt na de twee pegidada-demonstraties weer een onrustige zondag te beleven.

5 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Amsterdamse toestanden in Utrecht.

  2. bas

    Wat denken ze nou? Natuurlijk krijgen ze hier geen toestemming voor. Als de burgemeester al verbied om die gasten toe te laten in het stadion, dan zal het al helemaal niet in de stad worden toegestaan. Zijn ze nou echt zo dom die gasten uit 020.

  3. Jh

    Gezellig ! Ze zijn altijd welkom in een gastvrije stad als Utrecht ! Kunnen ze gelijk kerst inkopen doen , dat is weer goed voor de middenstand ! Tip misschien een Utrecht souvenir of shirt kopen , lopen ze in Amsterdam ook eens normaal op straat !

  4. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    Alsof van Zanen toestemming gaat verlenen voor een protest waarvan je op voorhand met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunt voorspellen dat zulks op een veldslag gaat uitdraaien…Volstrekt onzinnige aanvraag van de 020 supporters.

    Het zou leuk zijn als het bij FC Belevingsproduct uit Utrecht zelf weer eens over voetbal zou gaan in plaats van allerlei zinloze randzaken. Dat zal alleen nog wel een paar jaartjes op zich laten wachten vermoedelijk. Pas wanneer de hopeloos falende van Seumeren en zijn fazal van Schaik hun handen van het ramp-project aftrekken zal het voetbal wellicht ooit weer eens centraal staan.

    Belevingsproduct tegen Ajax. Waar gaat het eigenlijk nog over en om? Interesseert het iemand echt nog na al het gedoe en het verschrikkelijke voetbal onder ten Hag? Het is nauwelijks voor te stellen.

    Salut,
    S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  5. Herman

    Is dit nu citymarketing?
    Iedere zondag een demonstratie met aansluitende knokpartij…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).