Utrechter die zijn behandelaars bedreigde moet verplicht zes maanden naar psychiatrisch ziekenhuis | De Utrechtse Internet Courant Utrechter die zijn behandelaars bedreigde moet verplicht zes maanden naar psychiatrisch ziekenhuis | De Utrechtse Internet Courant

Utrechter die zijn behandelaars bedreigde moet verplicht zes maanden naar psychiatrisch ziekenhuis

Utrechter die zijn behandelaars bedreigde moet verplicht zes maanden naar psychiatrisch ziekenhuis
De rechtbank heeft een 23-jarige Utrechter veroordeeld voor de bedreiging van hulpverleners van een GGZ-instelling. De man moet ook verplicht opgenomen worden in een psychiatrisch ziekenhuis.

De rechtbank heeft een 23-jarige Utrechter veroordeeld voor de bedreiging van hulpverleners van een GGZ-instelling. De man moet ook verplicht opgenomen worden in een psychiatrisch ziekenhuis.

De Utrechter bedreigde op 5 maart in Utrecht zijn behandelaars in een separeercel met een schroevendraaier en vernielde daarbij een matras. Op 11 april bedreigde hij wederom twee verplegers. De man verbleef toentertijd ook in een ggz-instelling.

Voor de bedreiging moet de man van de rechter 120 dagen de cel in. Deze tijd heeft hij al in voorlopige hechtenis doorgebracht. De rechtbank behandelde deze strafzaak tegelijkertijd met een zaak in het kader van de wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ). Bij een BOPZ-maatregel geeft een rechter een machtiging tot onvrijwillige opname in een psychiatrische instelling.

Volgens een deskundige is langdurige en intensieve behandeling van de verdachte noodzakelijk om herhaling te voorkomen. De verdachte wordt vooralsnog voor de duur van zes maanden verplicht opgenomen in een speciaal bij hem passende psychiatrische instelling.

7 Reacties

Reageren
  1. R.A.F

    De Utrechter bedreigde op 5 maart in Utrecht zijn behandelaars in een separeercel met een schroevendraaier en vernielde daarbij een matras

    Hoe kan iemand een schroevendraaier hebben in een separeer cel , .
    Iemand die de separeer cel in moet gaat daar in omdat hij een beetje door gedraaid is zo iemand kontroleer je op scherpe voorwerpen of veters en riem , medicijnen ,dan zijn die behandelaars niet echt bekwaam gewoon eigen schuld .

  2. Geenstijl@Utrecht.

    inderdaad vreemd dat iemand in een GGZ afdeling een schroevendraaier heeft, deze persoon kan je volgens mij ook niet zijn gedrag aanrekenen lijkt mij in dit geval.

  3. Flamingo

    @RAF Dat gebeurt (helaas) niet standaard, een psychiatrische opnameafdeling is geen gevangenis (waar wel alles en iedeen gescand en gefouilleerd mag worden). Denk dat veel mensen zouden willen dat dat standaard mag, maar dan moet de wet aangepast worden.

    @geenstijl Gelukkig zijn er professionals die kunnen onderzoeken in welke mate een psychiatrische stoornis iemands gedrag beinvloedt. Een psychiatrisch probleem betekent niet automatisch dat je voor alles ontoerekeningsvatbaar bent, zelfs niet als je opgenomen bent op zo’n afdeling.

  4. Bernard

    ‘Moet verplicht’, in de titel nog wel?

  5. Average Joe

    Ik kan het wel begrijpen…. dat hij zijn behandelaars bedreigd heeft.
    Er is ooit een experiment geweest waar mensen op een knopje moesten drukken en 91% van deze “normale volwassenen” (mannen en vrouwen) drukte alle knopjes in die hen werd verteld dat ze in moesten drukken. [ https://youtu.be/1uCaAGx_dPY ]
    De enige reden dat psychiaters niemand gezond verklaren is dat ze bang zijn om veroordeeld te worden door hun collega’s.
    Doktoren die medische blunders maken weten jaren later nog de naam van het slachtoffer en wat er mis ging.
    Spychiaters hebben zo’n geweten niet , welke missdiagnose ze ook gesteld hebben , bijna allen hebben het slachtoffer vergeten en zo ook wat ze fout deden.
    De psychiatrie is een grote farce , een farce majeur !!
    Ieder mens (of kan ik beter zeggen iedere klant) die niet in de mal ‘normaal mens’ past is ziek en moet worden behandeld met een chemische cocktail.
    Ikzelf was ooit ziek maar ben genezen en kan nu zowel de wereld van een zieke als van een gezond mens begrijpen…. Ik ben Sjamaan ! (voor een vrouw is de titel Sjamanka)
    Net als een kunstenaar kan ik in de spirituele wereld stappen om daar kennis uit te halen en weer terug de ‘normale’ wereld in om deze kennis met anderen te delen op een manier die zij begrijpen.
    Zeg tegen iemand dat ie gek is en hij/zij wordt kwaad, laat de persoon opnemen en hij/zij wordt kwader, sluit de persoon op in een isoleercel en hij/zij gaat met stront tegen de muur smijten – en dan wordt er gezegd :”zie je wel ? Hij/Zij is gek !”
    In het doolhof van de psychiatrie weet zelf een spychiater niet of je nu links of rechts moet gaan…. #kwakzalvers
    I am Joe, Average Joe…. I like it crazy, not insane !

  6. Geenstijl@Utrecht.

    @Average Joe,
    Dat heb ik nou ook als het om gelukzoekers gaat, zie je wel het is een racist word er dan geschreven.
    Ik ben gewoon Geenstijl uit Utrecht.

  7. Average Joe

    Geen stijl, er zijn ook mensen (jahaa mensen) die zijn niet gewoon gek maar echt knetter en zullen pas genezen als ze door het licht worden geroepen… Deze mensen worden geen Sjamaan of Sjamanka.
    Racist is het zien van kleurloze mensen wiens cultuur de enige belangrijke is om te handhaven in hun maatschappiij…
    Gewoon geenstijl om mensen te differencieren tenzij jij anders bent dan hun, dan snap ik het wel, tenslotte is iedereen anders, ja toch ?-)
    Ik ben 1 en niet meerdere…
    Pies !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).