Utrechtse vrouw overleden na xtc-gebruik op Amsterdam Dance Event | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse vrouw overleden na xtc-gebruik op Amsterdam Dance Event | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse vrouw overleden na xtc-gebruik op Amsterdam Dance Event

Utrechtse vrouw overleden na xtc-gebruik op Amsterdam Dance Event
Een vrouw uit Utrecht is zondag overleden als gevolg van drugsgebruik tijdens een feest van het Amsterdam Dance Event (ADE).

Een vrouw uit Utrecht is zondag overleden als gevolg van drugsgebruik tijdens een feest van het Amsterdam Dance Event (ADE).

De vrouw bezocht met haar man een feest op het Westergasterrein en ging daarna nog naar een feest in Club Lite aan de Jan van Galenstraat. Hier raakte ze onwel. Haar man nam haar daarop mee in een taxi naar een ziekenhuis, waar ze kort na aankomst overleed. Volgens een schouwarts is de vrouw overleden door xtc. De Utrechtse vrouw is het derde dodelijke slachtoffer van het Amsterdam Dance Event. Ook een 21-jarige man uit Oude Wetering en een 33-jarige man uit Servië overleden zondag na het gebruik van drugs.

“Wij zijn volledig uit het lood geslagen door het overlijden van drie personen tijdens feesten die in het kader van Amsterdam Dance Event plaatsvonden” laat de organisatie van ADE  weten. “Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de overleden bezoekers.”

5 Reacties

Reageren
  1. ADE

    Je kiest er uiteindelijk zelf voor zo’n groot risico te nemen. Gebruik geen drugs of zorg ervoor dat je het goed hebt laten testen. Volgend jaar heet het Amsterdam Dance Event naar verluidt het Amsterdam Death Event waarbij de organisatoren hopen nog meer doden op hun geweten te hebben door de zwakke controle op de feesten.

  2. Jeroen

    Volgens mij mogen feesten geen testen meer aanbieden door de achterlijke politiek van het CDA/VVD/LPF kabinet Balkie I. Als deze vrouw haar pil had kunnen laten testen was ze er wellicht nog geweest.

  3. beestje

    Merkwaardig dat de schuld altijd bij anderen gelegd wordt. Niks testen op kosten van de overheid (of moeten ze ervoor betalen? Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Gelukkig ben ik niet zo bekend in dit schimmige wereldje). Gewoon je verstand gebruiken, voor zover xtc-gebruikers dat nog hebben. Van die rotzooi afblijven en niet van die domme dingen in je hoofd halen dat je zonder gebruik geen feest/lol kunt hebben. Eigen verantwoordelijkheid dus. En de familie kan de puinhopen opruimen achteraf. Trieste sukkels.

  4. Jiri

    Hypocrisie ten top. Er zijn 3(!) doden gevallen op een recreatief evenement. 3 doden! Moet eens gebeuren bij een voetbalwedstrijd, dat 3 mensen om het leven komen. Dan is het land te klein. En het enige dat nu wordt geroepen is het invoeren van vrijwillige drugstesten op festivals, op kosten van de staat (GGD). Niks testen, drugshonden erop en bij overtreding half jaar zitten! Paperclippies draaien.

  5. Jasper

    Zoek eerst even op wat er door experts over xtc wordt gezegd voordat je iedereen die het gebruikt als sukkel bestempeld. In vergelijking met alcohol is het een softdrugs met relatief weinig gevaar. Bovendien is het gewoon best leuk spul (heb ik van horen zeggen)…

    De eerste reactie is helemaal te zielig voor woorden. Er wordt internationaal gezien het event van de wereld neergezet op het gebied van dance en het enige wat jij kan brallen is dat het om doden gaat. Ik zou zeggen neem eens zo een lekker pilletje, knap je van op.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).