UWV maakt uitzondering: mensen met uitkering kunnen toch aan de slag als Tourmaker | De Utrechtse Internet Courant UWV maakt uitzondering: mensen met uitkering kunnen toch aan de slag als Tourmaker | De Utrechtse Internet Courant

UWV maakt uitzondering: mensen met uitkering kunnen toch aan de slag als Tourmaker

UWV maakt uitzondering: mensen met uitkering kunnen toch aan de slag als Tourmaker
Het UWV laat weten dat mensen die een WW-uitkering genieten toch aan de slag mogen als vrijwilliger bij de Tour de France in Utrecht. “Het unieke karakter van het evenement is de reden”, vertelt woordvoerder UWV Frank Bartelds.

Het UWV laat weten dat mensen die een WW-uitkering genieten toch aan de slag mogen als vrijwilliger bij de Tour de France in Utrecht. “Het unieke karakter van het evenement is de reden”, vertelt woordvoerder UWV Frank Bartelds.

DUIC kreeg van enkele Utrechters te horen dat ze van het UWV geen toestemming hadden gekregen om als vrijwilliger te werken bij de Grand Départ. Mensen met een WW-uitkering moeten namelijk bij veel activiteiten, zoals een vakantie of vrijwilligerswerk, aangeven bij het UWV dat ze dit willen gaan doen. Een adviseur gaat dan toetsen of dit in overeenstemming is met de regels die de organisatie hanteert voor het doen van vrijwilligerswerk.

“Op de grond van de algemene regeling is het eigenlijk niet toegestaan”, vertelt Bartelds. Het UWV in Utrecht heeft echter besloten om een uitzondering te maken vanwege het unieke karakter van het evenement. Wel moeten de mensen beschikbaar blijven voor betaald werk.

Het probleem was ook bekend bij de Utrechtse Tourorganisatie. Meerdere mensen hadden zich daar gemeld met het nieuws dat ze niet aan de slag mochten. De organisatie is samen met Randstad, die het vrijwilligerswerk coördineert, en het UWV in gesprek gegaan en daaruit is naar voren gekomen dat het nu wel toegestaan wordt.

De organisatie heeft de personen die te kampen hadden met dit probleem, en die bij hun bekend waren, geïnformeerd dat ze toch aan het werk kunnen. De Tourstart in Utrecht wordt mogelijk gemaakt door het inzetten van meer dan 1500 vrijwilligers.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht.

    Nou iedereen blij en nu er een groot feest van maken in Utrecht, ben wel van mening dat dit alleen maar eenmalig mag plaats vinden van het UWV.
    We moeten er als stad iets van maken zodat toeristen straks ook weer eens naar Utrecht terug komen, dit levert ook weer banen op.

  2. Frank

    @Geenstijl: Dit is een eenmalige actie, waardoor er echt niet structureel meer toeristen naar Utrecht zullen komen. Dat effect dooft snel uit. Wil je dat dat permanent is, dan zul je ook regelmatig iets dergelijks moeten organiseren. En dat vereist vervolgens weer dat vrijwilligers die een uitkering hebben zich daarvoor in kunnen zetten zonder die uitkering te verliezen.

    Jouw restrictie ten aanzien van het UWV staat dus op gespannen voet met je hoop op toeristen. Als dat tenminste (veel) langer dan een jaartje moet duren.

  3. Smarrie

    @Frank, iets dooft of iets gaat uit.

  4. Geenstijl@Utrecht.

    @Frank, ..kelbijter ………….

  5. Frank

    @Smarrie: Het zijn synoniemen. Uitdoven mag. http://www.woorden.org/woord/uitdoven
    @Geenstijl: Je toetsenbord is kapot.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).