Vanaf 2017 alleen nog nieuws op RTV Utrecht. Westbroek: ‘Vooral lullig voor jonge collega’s’ | De Utrechtse Internet Courant Vanaf 2017 alleen nog nieuws op RTV Utrecht. Westbroek: ‘Vooral lullig voor jonge collega’s’ | De Utrechtse Internet Courant

Vanaf 2017 alleen nog nieuws op RTV Utrecht. Westbroek: ‘Vooral lullig voor jonge collega’s’

Vanaf 2017 alleen nog nieuws op RTV Utrecht. Westbroek: ‘Vooral lullig voor jonge collega’s’
De regionale omroepen moeten bezuinigen van de regering en de werkzaamheden terugbrengen tot de kerntaak: nieuws. Dat betekent dat een aantal programma’s op RTV Utrecht zal stoppen. Zo ook het programma van Henk Westbroek. “Ik moet niet zeuren.”

De regionale omroepen moeten bezuinigen van de regering en de werkzaamheden terugbrengen tot de kerntaak: nieuws. Dat betekent dat een aantal programma’s op RTV Utrecht zal stoppen. Zo ook het programma van Henk Westbroek. “Ik moet niet zeuren.”

Westbroek maakte het nieuws van het stoppen van zijn programma zelf wereldkundig via Twitter afgelopen week. Zijn contract kon hij verlengen tot en met 31 december 2016 en daarna is het uit met de pret. “Ze hebben het mij heel netjes verteld. Er komt een zware bezuinigingsronde aan en ze moeten stoppen met veel programma’s. Ook ‘Van Rossem vertelt’ en ‘Onze tuin’ stoppen bijvoorbeeld,” vertelt Westbroek aan DUIC.

De omroep moet zich gaan richten op nieuwsafdeling. “Dat vind ik niet eens onlogisch en ik heb daar op zich ook geen problemen mee.” Op zijn tweet kwamen meer dan 100 reacties die allemaal positief waren en zeiden het jammer te vinden dat het programma moet stoppen. “Er was één minder positieve reactie. Iemand zei ook dat ik op mijn leeftijd niet moest zeuren dat ik een keer ontslagen word. Ben ik het mee eens. Ik heb hem dan ook verteld dat ik niet klaag, maar het wel lullig vind voor mijn jonge collega’s die ontslagen gaan worden.”

Stemadvies

In zijn tweet, één dag voor de Provinciale Staten verkiezingen, gaf Westbroek ook nog een klein stemadvies mee. Aangezien de VVD deze bezuiniging heeft voorgesteld, gaf hij aan niet te stemmen op zijn ontslag. “De regering heeft dit zo besloten. Het is een idee van de VVD en de Partij van de Arbeid voert deze mede uit. Ik heb alleen aangegeven daar niet op te stemmen.”

Of er na 12 jaar programma maken nog hoogtepunten zijn? “Die moeten allemaal nog komen,” besluit Westbroek.

15 Reacties

Reageren
  1. herman

    RTV Utrecht helemaal opheffen is nog beter. Toen alle provincies een regionale zender hadden was er een regio nog zonder, namelijk Utrecht. Reden er was geen initiatief, lees geen behoefte. Omdat iedereen extra belasting ging betalen moest en zou er toch een zender komen en zo is RTV Utrecht ons opgedrongen. Heel snel weggeslingerd dus er is geen behoefte en belasting kan omlaag.

  2. Rinus Wagner

    Verschrikkelijk nieuws zeg dat Henk de WW ingaat.
    Ik hoop toch echt dat Paul van der Lugt niet een beetje salaris moet inleveren.
    Zijn jaarinkomen van €192.607 voor deze top omroep is al niet echt veel, dan kun je beter acht medewerkers ontslaan zodat Paul zijn welverdiende inkomen kan behouden.

  3. Bram de Goede

    Hebben we net AT5 in Utrecht op kanaal 725 van Ziggo/UPC gaan ze bezuinigen, graag samenvoegen RTV Utrecht met AT5 Amsterdam. Hoeft er minder bezuinigd te worden, toch?

  4. Ronald

    Gelukkig zijn die nieuwsbulletins erg diepgravend en stellen ze regelmatig misstanden aan de kaak.

  5. newsfinder

    Tja, tja, tja….

  6. Corien

    Zal geen traan laten om vertrek Westbroek. Sterker nog: hef heel rtvu maar op, er kijkt toch geen hond.

  7. Jacobson

    Ik kijk graag naar RTV Utrecht. Zowel nieuws als de programma’s van Henk Westbroek. Ik vind het dus jammer als dat minder wordt.
    Ik betaal ook belasting herman.

  8. Danny

    Jammer dat dit nu zo moet. Ik kijk regelmatig naar RTV Utrecht. Niet alleen voor het regionale (sport-)nieuws, maar juist ook voor informatieve programma’s als die van Henk Westbroek en Maarten van Rossem. Het zijn veelal programma’s waar je van kunt leren over de stad en regio. Wellicht krijgt RTV Athene een glorieuze start van onze centen…

  9. Joe

    Helemaal eens met Danny. Ik zal het echt een gemis gaan vinden als RTV Utrecht met dat soort programma’s stopt. Regionale zenders en regionale bladen zoals Straatnieuws en de Oud Utrechter dragen volgens mij enorm bij aan de betrokkenheid van de lezer met zijn/haar omgeving. Sociale cohesie dus… Dat is toch een speerpunt in de (regionale) politiek? #schietmijmaarlek

  10. marcel

    Westbroek weg absoluut geen ramp als ik wil weten wat een inwoner van Harmelen ergens iets van vindt ga ik dat zelf wel vragen. Zet aub ook Van Rossem in de uitverkoop. Die man oogt zoooo onsmakelijk. Bovendien zijn de verhaaltjes die hij vertelt overal en voor iedereen terug te vinden. Geldverspilling, weg met dit soort gesubsidieerde onzin.

  11. Wim Vreeswijk

    Zelf heb ik totaal GEEN PROBLEMEN met deze lokaal/regionale zender met een hoop interessante informatie over Utrecht en directe omgeving. Als ik zie wat er zaterdagavond via RTL uitgezonden wordt via allerlei nietszeggende kwisjes en een hoop flauwe onderbroekenlol die mijn beeldbuis vervuilen, kijk ik veel liever naar RTV waarin ik onze stad en omgeving herken. Allemaal heel jammer!

  12. Dus...

    Als RTV-Utrecht nu nou eens nieuws zou maken, maar dat doen ze helemaal niet.

    Het moet “allemaal leuk”. Een nieuwsprogramma met duopresentatie, vol met niet-grappige, gezapige grapjes. hahaha, not. Als het maar leuk is.

    Daarnaast een hoop suggestieve, hyeprige berichtgeving. Zeker van die ene krullenkop met bril. Dat moet toch wel de slechtste journalist zijn die in Nederland rondloopt;. RTV-Utrecht is een soort AD op de buis. En dan de hele tijd die zgn schakelingen met reporters op locatie of op de redactie die niets te melden hebben.

    Daarbij opgeteld een directeur die meer dan een minister meent te moeten verdienen en dat bij een omroep die 2 a 3 nieusuitzendingkjes per dag maken en verder in herhaling vallen. Hard werken hoor.

    Een bezuinig zou pas zijn RTV-Utrecht opheffen en jonge gretige journalisten zelf met een initiatief laten komen. A la Corrsepondent. Veel beter en goedkoper. Zonder directie ook.

  13. Bernardtomlow

    Moet DUIC Henk niet overnemen?

  14. pieter

    Tomlow wil z’n vriendje Henk aan een baantje helpen. Allemaal zoooo doorzichtig.

  15. David

    De journalistieke kwaliteit van RTV Utrecht is nu echt droevig laag. Er worden momenteel vooral politieberichten, sportuitslagen en persberichten in de categorie ‘braderieën en kinderboerderijen’ doorgepompt. RTV Utrecht moet straks echt beter zijn best gaan doen, want regio-journalistiek is juist nu zo belangrijk om al onze besturen te controleren.

    Zonder journalisten die de regio kennen wordt al die corruptie en geldverkwisting waar we met zijn allen zo boos over zijn nooit meer aan de kaak gesteld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).