V&D maakt onverwacht toch deel huur over voor Utrechtse vestiging | De Utrechtse Internet Courant V&D maakt onverwacht toch deel huur over voor Utrechtse vestiging | De Utrechtse Internet Courant

V&D maakt onverwacht toch deel huur over voor Utrechtse vestiging

V&D maakt onverwacht toch deel huur over voor Utrechtse vestiging
Tegen de verwachting in heeft V&D toch een deel van de huur voor de Utrechtse vestiging overgemaakt aan eigenaar IEF Capital. Dat meldt de Volkskrant. Ook voor de locaties in Amsterdam, Den Haag en Maastricht is er geld overgemaakt.

Tegen de verwachting in heeft V&D toch een deel van de huur voor de Utrechtse vestiging overgemaakt aan eigenaar IEF Capital. Dat meldt de Volkskrant. Ook voor de locaties in Amsterdam, Den Haag en Maastricht is er geld overgemaakt.

Eigenaar IEF Capital ziet hierdoor echter nog geen reden om het aangespannen kortgeding tegen het warenhuis in te trekken. IEF Capital verhuurt in totaal 12 panden aan de warenhuisketen. Voor de Amsterdamse locatie is de totale huur overgemaakt, voor de panden in Utrecht, Den Haag en Maastricht is een deel van de huurprijs overgemaakt.

IEF Capital heeft het kort geding aangespannen omdat het bedrijf wil dat V&D haar betalingsachterstand wegwerkt en dat de keten in de toekomst ook huur blijft betalen. V&D had eerder een huurvrije periode van vier maanden gevraagd. Mocht de warenhuisketen niet aan de betalingsverplichtingen kunnen of willen voldoen dat eist de pandbaas ontruiming.

De V&D heeft grote financiële problemen, naast de huurvrije periode van vier maanden heeft het bedrijf ook aan alle medewerkers duidelijk gemaakt dat ze 6 procent loon moeten inleveren. De vakbonden stappen ook naar de rechter als V&D de loonsverlaging doorzet.

6 Reacties

Reageren
  1. tjark reininga

    natuurlijk. V&D kan zich echt niet permitteren die locaties zomaar op te geven. dit is vooral een poging de eigenaren van de panden nog een keer ‘uit te kleden’, nadat die er eerder ongetwijfeld een topprijs voor hebben betaald.
    en de winst kan naar de aandeelhouders, die voor aandeelhouderswaarde gaan, niet voor continuïteit van het bedrijf. aandeelhouderskapitalisme!

  2. Hans

    De laatste stuiptrekkingen van een kansloos bedrijf dat de boot compleet gemist heeft de laatste jaren.

  3. Fabian

    Hoor net dat de kans best groot is dat ie vrijdag ontruimd wordt.
    V&D loopt achter.

  4. Gerben

    @ Tjark, tuurlijk de klepel horen luiden maar niet weten waar het over gaat. Investeerders hebben het bedrijf “uitgekleed” vastgoed te gelde gemaakt, bijna 3 miljard hebben ze verdiend. en toen mocht V&D ( en HEMA ) hun eigen vastgoed terug huren.
    Triest, zeer triest, bankiers hebben de naam, maar dit is misschien nog wel een graadje erger……..heeft niets , maar dan ook helemaal niets te maken met V&D, hebben net zoals vele bedrijven geen enkele keuze meer, als “investeerders” het voor het zeggen krijgen.

  5. utrechtse vogel

    Het personeel houdt er in ieder geval al rekening mee dat dit weekend het laatste is.

  6. Utrecht Centraal

    Iedere onderneming die beroofd wordt van zijn bezittingen door de ” investeerders” en tevens de geen werkelijke bereidheid bezit te investeren in vernieuwing is gedoemd tot ondergang. Jaren lang is zo een kunstmatige ” winst” uit gekeerd. Dat is de waarheid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).