Vrouw die overleed na blikseminslag blijkt 20-jarige Utrechtse te zijn | De Utrechtse Internet Courant Vrouw die overleed na blikseminslag blijkt 20-jarige Utrechtse te zijn | De Utrechtse Internet Courant

Vrouw die overleed na blikseminslag blijkt 20-jarige Utrechtse te zijn

Vrouw die overleed na blikseminslag blijkt 20-jarige Utrechtse te zijn
Afgelopen woensdag werden twee jonge vrouwen dodelijk getroffen door de bliksem in Park Randenbroek in Amersfoort. Een van de twee slachtoffers woont en studeert in Utrecht. Dat bevestigt de politie Midden-Nederland tegenover DUIC.

Afgelopen woensdag werden twee jonge vrouwen dodelijk getroffen door de bliksem in Park Randenbroek in Amersfoort. Een van de twee slachtoffers woont en studeert in Utrecht. Dat bevestigt de politie Midden-Nederland tegenover DUIC.

De twee vrouwen, 20 en 21, werden zittend tegen een boom gevonden. Ze schuilden voor de regen onder de boom, totdat het plotseling begon te onweren en de bliksem rond half drie insloeg. De vrouwen zijn ter plekke overleden.

Bliksem is één van de gevaarlijkste weersverschijnselen en levert vooral gevaar op wanneer het onweer nabij is en de tijd tussen bliksem en donder minder dan tien seconden bedraagt. Het gerommel is meestal in de verte ruim van te voren hoorbaar, zodat de bui niemand hoeft te verrassen. Verschillende media hebben gemeld dat getuigen van het incident hebben aangegeven dat dit niet het geval was en dat de bliksem plotseling insloeg.

De moeder van een van de jonge vrouwen heeft haar verhaal tegenover het AD verteld: “Goede vriendinnen waren het”, memoreert moeder Hanneke. Twee die elkaar al sinds de geboorte kenden. “Daarna gingen ze naar dezelfde basisschool.” Het Utrechtse slachtoffer studeerde aan toneelopleiding van de HKU in Utrecht.

Volgens het KNMI slaat in Nederland de bliksem ongeveer 100.000 keer per jaar in en daarbij vallen gemiddeld één tot twee doden. Bij een blikseminslag stijgt de temperatuur tot ongeveer 30.000 graden celsius en loopt de spanning op tot in de miljoenen volts. Hoeveel gewonden precies vallen is niet bekend, omdat er ook indirecte slachtoffers zijn doordat een boom omvalt of brand uitbreekt.

5 Reacties

Reageren
  1. Jeroen Kaakdorst

    Spijtig te horen dat deze meisjes zijn overleden. Ik heb altijd van m’n ouders en op de basisschool geleerd dat je bij onweer nóóit onder een boom moet gaan schuilen…

  2. Marion van der Voort

    Beste Jeroen Kaakdorst. Het onweerde niet. Het hoosde en hagelde waarvoor zij schuilden en er was één plotselinge fatale bliksem. Konden deze slimme mooie meiden niet voorzien.

  3. ap bernhart

    ik ben zelf door de bliksem getroffen in 2003
    Ik vind het verschikkelijk wat er gebeurd is.
    mijn verhaal zoek op youtube op
    Bilksem getroffen bernhart

    Ik weet wat er ” door je heen gaat” mogelijk kan ik
    Wat zinnige dingen zeggen over wat je meemaakt.
    raakt mij zeer
    Groet ap bernhart

  4. Rob

    Klopt inderdaad. Nooit een boom opzoeken. Mijn moeder, die van Duitse afkomst was, zei altijd “Eichen soll man weichen, Buchen soll man suchen”. Ben dus benieuwd of bomen eiken waren.

  5. Patrick

    Bij hagelbuien in de zomer dan zit er meestal onweer in. Dat is ook waar helaas. Dat zullen die arme meiden niet geweten hebben :'(.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).