VVD en LU willen openbare aanlegplek voor recreatiebootjes | De Utrechtse Internet Courant VVD en LU willen openbare aanlegplek voor recreatiebootjes | De Utrechtse Internet Courant

VVD en LU willen openbare aanlegplek voor recreatiebootjes

VVD en LU willen openbare aanlegplek voor recreatiebootjes

Er moet een plek in de stad worden aangewezen waar een zogenoemde ‘trailerhelling’ komt. Dat stellen de VVD en Leefbaar Utrecht (LU). Een trailerhelling is plek waar bootbezitters, zonder vaste aanlegplaats in de stad, toch hun bootje in het water kunnen laten. “Honderden andere gemeenten hebben een dergelijke openbare en laagdrempelige voorziening.”

“De bootbezitter kan zijn bootje bij een dergelijke openbare trailerhelling eenvoudig uit het water halen voor onderhoud en/of reparaties en zo bijdragen aan een beter bootjesbestand in onze stad,” verklaren de partijen. “Vele honderden Utrechters hebben een klein bootje met ligplaats of ambiëren dat. Daarnaast zijn er nog heel veel bewoners en bezoekers van onze stad die wel een bootje hebben maar geen vaste ligplaats in de Utrechtse binnenwateren. Voor beide categorieën waterliefhebbers zou het heel handig zijn als er een openbare voorziening was om hun bootje in- of uit het water te halen.”

Trailerhelling

Een openbare trailerhelling is een eenvoudige hellingbaan van ongeveer vier meter breed, met een hellinghoek van ± 30% die vanaf de openbare weg het water in loopt zodat een trailer eenvoudig een bootje in het water kan brengen, of er juist uit kan halen. De partijen vertellen bij monden van André van Schie (VVD) en Vincent Oldenborg (LU) een dergelijke helling graag bij een parkeervoorziening gerealiseerd zien worden.

Als mogelijke locaties denken de partijen aan plekken nabij zwembad De Krommerijn, de Driewerf, of stadion Galgewaard.

8 Reacties

Reageren
  1. Van Pimpelen

    … ik spendeerde mij jeugd in een dorp dat 6 (zes) jachthavens huisvestte (Uitgeest, Noord-Holland). Ik woon pas dertig jaar in Utrecht, dus mogelijk nog onervaren… Eertijds werden er ‘wedden’ aangelegd om paarden te laten drinken en nieuwe energie op te doen; Ganzenmarkt downwards is het sprekendste voorbeeld. De mogelijkheid uw bootje/motorkruiser op de kade te takelen is eerder een kwestie van onbenutte mogelijkheden dan van verschoten kansen (ik meen dat Stade -gebied Boterstraat en omgeving- haar naam ontleent aan het ‘gestadig’ binnenhalen van schepen met handelswaar).
    Een echte scheepswerf zou Utrecht niet vreemd zijn. Drie jaar terug was Utrecht vijfde havenstad van Nederland; kan derde worden als economische handelingen over water geschieden. Deed dat 100 jaar terug ook, maar was noodzaak; geen folklore.
    Overmorgen wil ik schrijven over de Utrecht bezoekende varende toerist die graag wil aanleggen met voorzieningen. Dwz brandstof tanken, accu opladen, chemisch toilet legen, recreatief afval verwijderen, en wat dies meer zij.
    Morgen wil ik schrijven over mijn inzichten omtrent de christening VI-IX eeuw in het gebiedsdeel dat thans West-Europa heet. Beschouweningen over Domkerkelijke Bevindingen vallen buiten welk bestek dan ook.
    Sinds ik geen Archeologische en Bouwhistorische Kronieken meer ontvang laat ik overal mijn poepje over gaan; zeg mogelijk mijn lidmaatschap op…

  2. Bram de Goede

    Heel goed een helling, liefst 1 aan de westkant en 1 aan de oostkant en wat voor schepen moeten er kunnen varen, met welke doorvaarthoogte, als de trambaan wordt aangelegd dan is de doorvaart onder de Weg van de Wetenschap ook mogelijk en kan er een rondje gevaren worden, te beginnen bij zwembad Krommerijn, dan langs de Berenkuil, door naar het Griftpark en dan via de singel of Oudegracht terug naar de Krommerijn.
    Een hellingbaan is ook goed voor de eigenaren met boten in de stad op een vaste ligplaats, zij kunnen hun boot er in de winter ook makkelijker uithalen, wordt het niet zo’n zootje.

  3. Van Pimpelen

    … er zijn manieren werklozen aan de slag te houden. Of dït een manier is staat ter discussie…

  4. Ed Landsmeer

    Ook aan de kop van de Veilinghaven is een geschikte plek en kunnen de bootjes gelijk aan de kanaal zijde van Parkhaven afmeren nu de Firma van Hees daar verbannen is.
    nieuw leven in de brouwerij

  5. Bram de Goede

    Zou mooi zijn bij de Veilinghaven, kan er ook een wijkhaventje bij voor kleine bootjes en een botenverhuur, een speeltuin en horeca en misschien een Overtoom dan maak je de plek belangrijker.

  6. Mike van Kuik

    Er is een botenhelling beschikbaar in hoograven naast de roeiaccommodatie de Driewerf. Deze ligt op het terrein van de wilhelminagroep zeeverkenners, verlengde hoogravenseweg 19. Voor een klein bedrag is deze voor alle inwoners van Utrecht en daarbuiten te gebruiken. Waarom dus iets nieuws als het al bestaat.

  7. Bram de Goede

    als deze helling dag en nacht toegankelijk is dan is dit een goede oplossing voor de westkant van de stad.

  8. Van Pimpelen

    … wat is de rede dat vrouwen niet durven te reflecteren?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).