Winkelcentrum Overvecht gaat ‘in stappen’ opgedirkt worden | De Utrechtse Internet Courant Winkelcentrum Overvecht gaat ‘in stappen’ opgedirkt worden | De Utrechtse Internet Courant

Winkelcentrum Overvecht gaat ‘in stappen’ opgedirkt worden

Winkelcentrum Overvecht gaat ‘in stappen’ opgedirkt worden
Nu een nieuwbouwplan voor winkelcentrum Overvecht van de baan is, wordt het winkelcentrum in stapjes opgeknapt. Dat heeft wethouder Kees Geldof in een brief aan de gemeenteraad laten weten. In de brief schrijft Geldof verder dat de gemeente tot dit besluit is gekomen na gesprekken met winkeliers, vastgoedeigenaren en bewoners.

Nu een nieuwbouwplan voor winkelcentrum Overvecht van de baan is, wordt het winkelcentrum in stapjes opgeknapt. Dat heeft wethouder Kees Geldof in een brief aan de gemeenteraad laten weten. In de brief schrijft Geldof verder dat de gemeente tot dit besluit is gekomen na gesprekken met winkeliers, vastgoedeigenaren en bewoners.

De wethouder geeft toe dat het Overvechtse winkelcentrum is verwaarloosd in afwachting van de nieuwbouw. Inmiddels is de afdeling ‘Stadswerken’ alweer begonnen met het verbeteren van het winkelcentrum, aldus Geldof. Struiken zijn uitgedund, het straatwerk is verbeterd en de kauwgom in en rond het shoppingcenter is verwijderd.

De gemeente roept ondernemers op om in de toekomst samen te zoeken naar verbeterpunten voor het winkelgebied. Geldof benadrukt dat de gemeente de regie in handen heeft, maar dat de ondernemers zelf met de plannen moeten komen.

Tijdens de gesprekken met de gemeente is er gesproken over verschillende thema’s: het winkelcentrum zelf, de openbare ruimte, waaronder het parkeerterrein en de verkeersdoorstroming op en rond het centrum. Na de zomer komen ondernemers en gemeente nogmaals bij mekaar om verder te werken aan de verbeterpunten.

Deze week organiseert de gemeente een inloopavond voor geïnteresseerde bewoners en ondernemers die nog niet op de hoogte zijn van de plannen. Het college verwacht de voorstellen voor verbeterpunten aan het einde van dit jaar voor te leggen aan de gemeenteraad

12 Reacties

Reageren
  1. Tinus

    Dat plan voor nieuwbouw was ook complete waanzin.
    18 jaar geleden is het hele winkelcentrum nog helemaal vernieuwd. Gewoon opknappen lijkt mij een meer rendabelere en minder overlast veroorzakende oplossing.

  2. Jasper

    Ik zou eerder een sterk verouderd winkelcentrum als Bisonspoor in Maarssen eens opknappen. Sommige delen zien er echt niet meer uit inclusief de parkeergarage.

  3. Jeroen

    Zal eens tijd worden….

    Bisonspoor is een andere gemeente…

  4. Jeroen

    Als ze slim zijn stoppen ze er wat publiekstrekkers in, Primark, V&D…. Minder “budget-winkels”… Pimpen ze de buitenkant en worden ze een soort CentrO als in Oberhausen…. Plek zat…
    Een goeie verbinding naar Station Utrecht Overvecht doet ook wonderen

  5. Jan-Kees Verschuure

    Met name de parkeerlogistiek is hier al jaren een probleem. Nu uitbreiding van het winkelcentrum blijkbaar geen optie meer is kan het grote terrein aan de westzijde misschien veiliger en comfortabeler heringericht worden,

  6. Monique Gelissen

    En zorgen dat fietsers veilig van de ene naar de andere kant kunnen fietsen, anders dan over de parkeerplaats!

  7. Frank

    @Jeroen: ‘Ze’ stoppen er helemaal niks in. Ketens als Primark en V&D weten exact wat een winkel voor rendement gaat maken op een dergelijke plek. En beslissen op basis daarvan of het zinnig is om daar een vestiging te openen. Is dat voor hen niet voldoende dan gaan ze er gewoon niet zitten. Of je nou hoog of laag springt.

  8. Geenstijl@Utrecht

    Er moet gewoon een grootte coffee shop komen met hasj, wiet, en groene koffie bonnen en dit allemaal biologisch.

  9. Frank

    @geenstijl@utrecht: Strak plan. En dan in de leegstaand gewoon de plantjes.

  10. andreas

    Opdirken geweldig woord. Hoe dirk je iets op?

    http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/opdirken

  11. Geenstijl@Utrecht

    @Frank, dan kunnen we laten zien hoe leuk het is om groen kweken en te relaxen, misschien dat het dan ook rustiger word in Overvecht.
    Ach het is maar een idee hoor, een luchtballon.

  12. Co van Henert

    In 1962 gingen mijn ouders naar Overvecht verhuizen en ik heb de opening van het groot winkelcentrum Overvecht meegemaakt. Men zou via renovatie het licht en ruimtenlijk kunnen maken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).