Zes kilo aan gebruikte lachgas-ampullen gevonden rond Kanaalstraat | De Utrechtse Internet Courant Zes kilo aan gebruikte lachgas-ampullen gevonden rond Kanaalstraat | De Utrechtse Internet Courant

Zes kilo aan gebruikte lachgas-ampullen gevonden rond Kanaalstraat

Zes kilo aan gebruikte lachgas-ampullen gevonden rond Kanaalstraat
De Wijkraad West signaleert een steeds groter wordende toename van gebruikte lachgas-ampullen in de Kanaalstraat en omstreken. Afgelopen week heeft iemand uit de buurt in een middag 6 kilo bij elkaar verzameld. “Ik vind het geen fijn idee dat autobestuurders dit gebruiken.”

De Wijkraad West signaleert een steeds groter wordende toename van gebruikte lachgas-ampullen in de Kanaalstraat en omstreken. Afgelopen week heeft iemand uit de buurt in een middag 6 kilo bij elkaar verzameld. “Ik vind het geen fijn idee dat autobestuurders dit gebruiken.”

“Zes kilo aan ampullen op een middag bij elkaar sprokkelen is een forse hoeveelheid,” zegt voorzitter van Wijkraad West, Fred Dekkers. “Op het eerste stuk van de Kanaalstraat liggen ze, bij het haventje van stadswerken, richting de Douwe Egberts-fabriek en langs het Amsterdam Rijnkanaal. Het wordt veel gebruikt en geeft daardoor ook veel zooi op straat.”

“Het is een signalering,” zo geeft Dekkers aan. “Ik wil het probleem niet groter en niet kleiner maken dan het is, maar het is een hype. Voor een deel horen dergelijke problemen ook bij een gebied zoals de Kanaalstraat dat is.”

Het gebruik van lachgas is niet illegaal, maar Dekkers wil toch aangeven dat het daardoor niet betekent dat het ook perse veilig is. “De mensen die het gebruiken doen dat vaak in auto’s. En ik vind het idee dat mensen onder invloed kunnen zijn tijdens het rijden niet zo fijn. Helemaal als je bedenkt hoe hard hier door een deel van de weggebruikers al wordt gereden.”

22 Reacties

Reageren
  1. R.A.F

    Beetje raar dat al die lachgas ampullen zo bij elkaar liggen in de goot , lijken mij daar neer gelegd voor de foto .
    Lijkt mij ook niet dat er een auto daar stopt om even 15 lachgas ampullen leeg te zuigen en dan weer door rijd .
    Of er moet gewoon beter schoongemaakt worden .
    Je kan het ook inleveren bij de oud ijzerboer levert het weer een paar Euro op .

  2. Sam

    Verdiep je even in de materie, het lijkt mij namelijk zeer sterk dat ze een ballon nemen tijdens het rijden. Zou ik erg knap vinden.

  3. N

    Of iemand had zin in een enorme slagroomtaart!

  4. Achmed

    Ze liggen ook regelmatig bij winkelcentrum Rokade aan de Zwanenvechtlaan.

  5. Joost

    Beste Sam, ik heb mij in de materie verdiept en je hebt ook nog zoiets als passagiers die kunnen helpen om de ballon te vullen en het is vrij makkelijk om een teug van een ballon te nemen terwijl je aan het rijden bent.

  6. Lisa

    Het klinkt absurd, maar er zijn dus serieus mensen die een lachgasballon gebruiken al rijdend achter het stuur. Ik heb laatst een auto zien rijden met vier gasten er in waarbij ook de bestuurder (!) tijdens het rijden aan een ballon aan het lurken was. Dit was overigens op de Croeselaan maar waar het is is boeit niet, levensgevaarlijk!

  7. Peter

    Afgelopen zaterdag kwam mij een auto tegemoet over de Abeltasmanbrug met daarin twee jongens ‘lurkend’ aan een blauwe ballon.

    Ik heb me daar ook zeer over verbaasd. Dit aangezien je lichtje toch echt wel even uitgaat na zo’n actie.

  8. marc

    in park transwijk liggen er ook regelmatig een hele boel naast de bankjes en prullenbakken , men neemt tegenwoordig niet eens meer de moeite om hun troep in een prullenbak te gooien zelfs als ze er naast zitten niet !

  9. Pierre

    Het verkeer is gewoon een deprimerende omgeving, een beetje lachen kan helemaal geen kwaad

  10. ECB

    Ben zelf werkzaam bij de Texaco op de Einsteindreef, en de hoeveelheden die hier worden genoemd, vind je binnen een week ook op ons terrein.

  11. utrechtse vogel

    Weet iemand vanuit de Marokkaanse gemeenschap waarom dit zo ernstig toeneemt?

  12. Ronald

    Van lachgas lacht men niet, maar raakt wel het bewustzijn tijdelijk kwijt.
    Bizar dat mensen dat kennelijk in de auto gebruiken.

  13. Nick

    Op de Amsterdamsestraatweg zijn ze ook genoeg te vinden.
    Er werden er pas ruim 70 uit één auto gesmeten. Was me dat lachen.

  14. Willem

    Zijn dit niet gewoon CO2 patronen die door wielrenners worden gebruikt..?

  15. Gerda

    Op de parkeerplaats aan de Antoniedijk, heb ik al twee keer binnen de afgelopen 10 dagen een 50 tal op de grond zien liggen samen met kapotte ballonnen, schijnt dus een rage te zijn. Ik heb de zooi opgeruimd en in de prullenbak gegooid die er ook staat.

  16. Jiri

    Dit land is ziek. Straks gaan ze lachen ook al verbieden. Bedankt Groenlinks!!

  17. joost

    Deze patronen liggen ook in de buurt van de majellakerk. Ik vroeg mij af wat het zijn. Ligt nog al veel en is mij ook opgevallen

  18. Tempelier

    Het is een complot van IS/terreurbeweging om verwarring te scheppen in dit land.

  19. Mimi

    Dat men lachgas in de auto gebruikt is 1 (onvoorstelbaar en gestoord) ding, maar al die ijzerwaren op de -vaak natte- straat lijkt me daarnaast behalve oneindig asociaal ook behoorlijk belastend voor het milieu. Zou overigens gokken dat afval dumpen op straat nog makkelijker te bestraffen/bekeuren is dan het gebruik van lachgas in de auto, maar zie ze maar te betrappen.

  20. Paul

    De patronen zullen wel erg goedkoop zijn, aangezien men er zulke ladingen aantreft in de straten. Het is dat ik hier lees over over het lurken aan de ballonnen, anders zou je gaan denken dat de patronen zijn gebruikt voor het opblazen van de welkomstballonnen door het comité van ontvangst met de roze brillen op

  21. Nirat

    Ze liggen ook Hoograven en niet zo’n klein beetje ook. Soms wel meer dan dertig stuks op één plek.

  22. Leonard

    De hoeveelheden patronen die op de parkeerplaats bij de Jumbo Overkapel liggen liegen er ook niet om. En ja, op een avond tientallen vanuit een paar mooie nieuwe Golfjes. En ja, ze rijden ook terwijl ze gebruiken. Asociaal, maar wellicht kenmerkend.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).