Zesdelige documentaireserie van de VPRO over Utrechtse Voorstraat | De Utrechtse Internet Courant Zesdelige documentaireserie van de VPRO over Utrechtse Voorstraat | De Utrechtse Internet Courant

Zesdelige documentaireserie van de VPRO over Utrechtse Voorstraat

Zesdelige documentaireserie van de VPRO over Utrechtse Voorstraat
De Voorstraat in Utrecht: een veelbesproken straat. Gezellig maar ook problematisch. En binnenkort ook op televisie als onderwerp van een documentaireserie

De Voorstraat in Utrecht: een veelbesproken straat. Gezellig maar ook problematisch. En binnenkort ook op televisie als onderwerp van een documentaireserie

“Een portret van bewoners, gebruikers en bezoekers van de Voorstraat in Utrecht. Deze straat kent de problemen van een grote stad, gemeente en politie hebben er hun handen vol aan, maar is tevens een levendige plek vol hippe winkels, enthousiaste ondernemers, studenten, vaste klanten – autochtoon en allochtoon. Alles en iedereen komt er voorbij.”

Deze coproductie van de VPRO en de Familie Film & TV is er een om naar uit te kijken. De regie is in handen van Hans Pool, die eerder met Stine Jensen in Scandinavië, met Adriaan van Dis in Afrika, met Stef Biemans in Zuid-Amerika en met Jelle Brandt Corstius in Rusland en India de mens en zijn land portretteerde, doet dat nu dichter bij huis, als een reiziger die op de Voorstraat is beland.

In zes afleveringen laat hij de sociale cohesie zien en volgt er mensen op de vierkante centimeter. Wat maakt hen gelukkig? Wat zijn hun dromen, hun verlangens, hun zorgen?

De Utrechtse zanger Jan van Piekeren heeft een liedje gemaakt voor de serie. Deze is door de documentairemakers live opgenomen in de ACU. Hieronder kunt u luisteren naar deze ode aan de Voorstraat.

De opnames voor de serie zijn nu nog bezig, de eerste aflevering wordt op 16 november uitgezonden

4 Reacties

Reageren
  1. Willem Oosterhoff

    Ik wil graag weten welke piano muziek er klonk tegen het einde van de aflevering 30 11 2014

  2. Bancker

    Willem, dat is “Day is Done” van Nick Drake

  3. Bancker

    Of bedoel je niet het laatste liedje? Ik hoor namelijk weinig piano..

  4. Hester

    Wat een mooie documentaire over de Voorstraat. Ik woon vlakbij en rij er dagelijks doorheen, en nu kan ik door de facades vd straat heen kijken naar wie erachter leeft, met of zonder dak…. geeft een echt beeld van mensen, hun levens, de stad, de wijkagenten. Maakt begrip groter, dank.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).