Utrechtse ondernemers halen houten bril naar Nederland | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse ondernemers halen houten bril naar Nederland | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse ondernemers halen houten bril naar Nederland

Utrechtse ondernemers halen houten bril naar Nederland

In Amerika is het al een hit. De houten bril. Uniek, licht en duurzaam, wat wil een mens nog meer? Dat dachten de Utrechtse ondernemers Koen Middendorp (27) en Bo van Wijngaarden ook. Samen starten ze BeaverBril. En wat blijkt? Ook in Nederland slaan de brillen aan.

Koen kwam op het idee tijdens een trip door Amerika, waar de brillen al veel gedragen worden. Zijn ondernemershart begon sneller te kloppen en eenmaal terug ging hij en Bo aan de slag. “Ik ken Bo via een gemeenschappelijke vriend, net als ik heeft hij ook een aantal onderneminkjes gehad. De één succesvoller dan de ander, maar we weten dus wel ongeveer hoe het werkt. Uiteindelijk is het een kwestie van volhouden.”

Bestellingen uit het hele land

“We zijn nu een paar maanden bezig en het wordt al aardig opgepikt”, vertelt Koen. “We hebben bestellingen vanuit het hele land. De brillen slaan niet alleen aan in de randstad maar ook in kleine dorpjes. Er komen zelfs uit België!”

Stuk voor stuk uniek

Het succes zit hem volgens Koen in verschillende dingen: “Het is weer eens wat nieuws én het is duurzaam want de brillen worden gemaakt van bamboe. Dat maakt ze ook stuk voor stuk uniek, een stuk hout heeft altijd weer andere nerven en lijnen. Bovendien zijn de brillen erg licht, zo’n 20 gram, waardoor ze minder snel van je neus afzakken bij warm weer.”

Alhoewel de zaken goed lopen verdienen de heren er nog weinig aan. “We willen dit jaar vooral veel investeren en meer media aandacht krijgen.” Dat laatste lukt al aardig volgens Koen. “We komen op RTL, in de Marie Claire en worden op verschillende blogs genoemd.”

Eigen modellen ontwerpen

De Utrechters hebben al veel ideeën voor de toekomst. “De brillen die we momenteel verkopen zijn klassieke modellen [red: wayfarer en oregon]. We zijn nu in gesprek met ontwerpers om onze eigen modellen te ontwikkelen en de brillen misschien ook wel in verschillende kleuren uit te brengen. Ook onderzoeken we of we volgend jaar ook in bepaalde winkels kunnen liggen, in plaats van alleen maar online te verkopen.”

“Tot slot kijken we of we het houten idee verder kunnen uitbreiden naar andere producten, zonnebrillen zijn toch een seizoensproduct.” Wat voor producten ze dan in hun hoofd hebben willen Koen en Bo nog niet zeggen: “We moeten toch oppassen voor de concurrentie, hè!”

5 Reacties

Reageren
  1. Meester Kees

    Volgens mij maakte de Utrechtse kunstenaar Kees Wennekendonk al jaren geleden houten brillen.

  2. bert jager

    Klopt als een bus! Kees Wennekendonk maakte ze jaren geleden. Echter Wouter Denig, toendertijd woonachtig in Utrecht, was hem jaren voor.

  3. Mick

    Nu spreekt het blijkbaar een breder publiek aan.

  4. Mick

    Nu spreekt het blijkbaar een breder publiek aan.

  5. Wouter Denig

    Vreemd genoeg kwam ik hier mijn naam tegen. En bert jager heeft gelijk ik heb de eerste houten brillen gemaakt in 1985 of 1986. Ik heb nog steeds de allereerste met de lenzen ingeplakt met een houtvuller (guppie?)
    Wouter Denig, Australia

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).