Twee HU-projecten in boek ‘Het beste idee’ | De Utrechtse Internet Courant Twee HU-projecten in boek ‘Het beste idee’ | De Utrechtse Internet Courant

Twee HU-projecten in boek ‘Het beste idee’

Twee HU-projecten in boek ‘Het beste idee’

Twee initiatieven vanuit de HU zijn opgenomen in het boek Het beste idee van 2013, dat vrijdag 15 november is verschenen. Zij zijn afkomstig van het Kenniscentrum Technologie en Innovatie aan de faculteit Natuur en Techniek.

Directeur van het kenniscentrum Nadia Verdeyen vertelt over de One Stop Shop voor duurzame woningrenovatie. Daar kunnen huiseigenaren terecht die hun woning duurzaam willen renoveren. Studenten bouwkunde en bouwtechnische bedrijfskunde ontwikkelen het One Stop Shop-renovatieconcept samen met enkele bouwbedrijven. Het project valt onder het lectoraat Nieuwe Energie in de Stad.

Lector microsysteemtechnologie Erik Puik verhaalt over de Zero Emission Tree, een duurzame oplaadpaal voor elektrische fietsen in de vorm van een boom. Die staat in De Uithof en wekt zelf energie op door middel van zonnecellen. Gebruikers van elektrische fietsen kunnen de energie bij het laadpunt aftappen. De Zero Emission Tree werd ontwikkeld door het lectoraat Microsysteemtechnologie in samenwerking met Enexis-Unplugged.

150 ideeën
In de jaarlijkese uitgave staan bijna 150 ideeën van Nederlandse wetenschappers, journalisten, programmamakers, studenten en kunstenaars. Zij gaan over politiek, filosofie, mens en maatschappij, innovatie, computers, geschiedenis en toekomst, theorie en praktijk. Soms behandelen ze grote zaken, soms zijn de ideeën concreet en klein.

Het beste idee van 2013 verscheen als boek en als website.

Bron: Trajectum

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).