Slotoffensief landelijke politiek in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Slotoffensief landelijke politiek in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Slotoffensief landelijke politiek in Utrecht

Slotoffensief landelijke politiek in Utrecht

Wie het verkiezingsgeweld nog niet zat is kan vandaag zijn hart ophalen in Utrecht. Heel wat politieke partijen hebben namelijk de Domstad uitgekozen voor een slotoffensief in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen aankomende woensdag. Van de binnenstad tot aan de buitenwijken staan vrijwilligers en prominenten klaar om voorbijgangers en winkelend publiek te vertellen hoe zij Nederland er weer bovenop helpen. 

Wie van fietsen houdt kan aansluiten bij de rode fietsslinger met Diederik Samson van de PvdA. De tocht start bij Winkelcentrum Overvecht en gaat daarna via Lombok en Kanaleneiland naar de binnenstad. Daar wordt een grote campagnerally gehouden met Samson in de hoofdrol. Naast Diederik Samsom doen vele kandidaten van de PvdA mee, waaronder Ronald Plasterk, Roos Vermeij, Loes Ypma, Marleen Haage, Maarten van Rossem en Hans Spekman. Actuele informatie over het programma en locaties vindt u op pvdautrecht.nl.

Aan de Oudegracht is het partijbureau van GroenLinks vandaag omgebouwd tot een ‘zinderend’ campagnecentrum, dat 24 uur per dag openstaat voor iedereen die mee wil helpen. Jolande Sap komt het campagnecentrum zaterdag openen en zal daaraan voorafgaand aanschuiven bij een uitzending van ‘Spijkers met Koppen’ vanuit café The Florin aan de Nobelstraat, die tevens op Radio 2 wordt uitgezonden. Ook organiseert de partij het ‘Groot Dictee der Groene Taal’, samengesteld door cabaretier Vincent Bijlo. Met het dictee wil GroenLinks aandacht vragen voor de strijd tegen laaggeletterdheid. Meer informatie is te vinden op utrecht.groenlinks.nl 

Ook voor D66 is vandaag dé grote campagnedag. Tweede Kamerlid Pia Dijkstra is ‘s ochtends op de braderie in Hoograven en vaart ‘s middags met een boot over de Oude Gracht. Aansluitend wordt geflyerd in de Utrechtse binnenstad met lijsttrekker Alexander Pechtold. De dag wordt afgesloten met een politiek café waar ook Stientje van Veldhoven, Femke Dingemans, Michiel Verkoulen, Paul de Beer en Eelco Keij aansluiten. Informatie op d66utrecht.nl.

De VVD voert vanmorgen campagne op Winkelcentrum Vleuterweide met minister Melanie Schultz-van Haegen en plakt ook de zondag nog aan haar slotoffensief vast. Dan organiseert de VVD Utrecht en VVD-Kamerlid René Leegte een protestactie in het centrum van Utrecht. Met een stoet oude auto’s uit de partij haar ongenoegen over het aangekondigde oldtimerverbod. Dit verbod leidt er volgens de VVD toe dat een groot deel van de Utrechtse bevolking onnodig op kosten worden gejaagd: ze moeten een nieuwe auto kopen als ze de binnenstad nog in willen. Informatie op vvd-utrecht.nl.

Ook de CDA en de Partij voor de Dieren voeren morgen campagne in Hoograven, maar hebben daarbij, voor zover wij konden nagaan, geen prominenten uitgenodigd.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).