Bezuinigingen bij GroenLinks treffen ook Landelijk Bureau in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bezuinigingen bij GroenLinks treffen ook Landelijk Bureau in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bezuinigingen bij GroenLinks treffen ook Landelijk Bureau in Utrecht

Bezuinigingen bij GroenLinks treffen ook Landelijk Bureau in Utrecht

GroenLinks moet een derde van haar personeel op het Landelijk Bureau in Utrecht ontslaan. Dat meldt nrc.nl in een bericht op de website. Door geldtekort verdwijnen twaalf van de 32 banen. Door opzeggingen van leden loopt de partij zeker 120.000 euro mis aan contributie. Daar komt een verlies van meer dan 300.000 euro aan subsidie bij. Ook de verbouwing van het pand aan de Oudegracht is stilgelegd.

Mede als gevolg van de desastreuze verkiezingsnederlaag in september dit jaar verloor GroenLinks circa 1300 leden volgens nrc.nl. Dat is ongeveer 5 procent van het totaal aantal partijleden. Met name de onrust rond de lijsttrekkersverkiezing van Tofik Dibi en Jolande Sap én het aftreden van Sap als partijleider na de verkiezingen bleken voor veel leden reden hun lidmaatschap  op te zeggen. De financiële problemen bij de partij hebben er inmiddels ook toe geleid, dat de verbouwing van het Landelijk Bureau aan de Utrechtse Oudegracht voorlopig is stilgelegd. Het pand kostte bij aanschaf meer dan twee miljoen euro en hoewel er binnen de partij stemmen opgaan om het pand te verkopen is dat, volgens interim-partijvoorzitter Eduard van Zuijlen tegenover NRC, ‘niet aan de orde’.

Ook bij de Tweede Kamerfractie van GroenLinks blijven van de 21 medewerkers nog slechts dertien fulltime banen over. Door de verkiezingsnederlaag in september heeft de fractie daar minder recht op ondersteuning. De meeste van die banen verdwijnen bij publieksvoorlichting, persvoorlichting en het secretariaat, stelde een woordvoerder van de fractie tegenover NRC. Op de websites van zowel de landelijke als de lokale fractie van GroenLinks was op het moment van publiceren van dit artikel nog geen mededeling gedaan over de bezuinigingen binnen de partij en de gevolgen daarvan voor (medewerkers van) het Landelijk Bureau in Utrecht.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).