Ondanks bezwaar eilandraad trekt Plasterk benoeming Gilbert Isabella als Rijksvertegenwoordiger niet in twijfel | De Utrechtse Internet Courant Ondanks bezwaar eilandraad trekt Plasterk benoeming Gilbert Isabella als Rijksvertegenwoordiger niet in twijfel | De Utrechtse Internet Courant

Ondanks bezwaar eilandraad trekt Plasterk benoeming Gilbert Isabella als Rijksvertegenwoordiger niet in twijfel

Ondanks bezwaar eilandraad trekt Plasterk benoeming Gilbert Isabella als Rijksvertegenwoordiger niet in twijfel

Minster van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk wil ondanks verschillende bezwaren, van onder andere de eilandraad, niet de benoeming van ex-wethouder van Utrecht Gilbert Isabella als Rijksvertegenwoordiger van de openbare lichamen Bonaire, Saba en Sint Eustatius in twijfel trekken. 

Dat heeft de minister vanmiddag bekend gemaakt. Plasterk betreurt weliswaar dat het eiland geen vertrouwen heeft in de bestuurder maar zegt over de waarschijnlijke aanstelling: “Ik hoop en verwacht dat bij nadere kennismaking en samenwerking met de Rijksvertegenwoordiger de opstelling van de eilandsraad positief en constructief zal blijken.”

Isabella staat er bij de eilandraad niet goed op vanwege een aantal zaken die kleven aan de oud-wethouder tijdens zijn ambtstermijn in Utrecht. Hij moest door het stof vanwege zijn handelen in de affaire rondom de Roma-familie Nicholich, kreeg felle kritiek bij de asbest-zaak in Kanaleneiland en lag onder vuur vanwege de bouw van een verslavingskliniek in het oude centrum van Utrecht. Ook het handelen van Isabella bij de komst van een groot theater in Leidsche Rijn ging niet onbesproken.

Naast de eilandraad zijn er ook in de politiek vragen gesteld over de benoeming. De SP en PVV hebben ook zo hun twijfels.

De rijksvertegenwoordiger in Caribisch Nederland fungeert als de ogen en oren voor de verschillende ministers in Nederland. Isabella is geboren in Willemstad, Curaçao. Als peuter verhuisde hij naar Nederland. De benoeming gaat op 1 september in.

3 Reacties

Reageren
  1. Tom

    Ja pvv stellen vragen over dit ophef en ook pvv Utrechtse provincie stellen vragen zei pvv tegen RTV Utrecht vandaag

  2. Geenstijl@Utrecht

    @Tom, blijkbaar hebben mensen zoals jij de DUIC ontdekt om wartaal uit te slaan.
    Maar om even terug te komen op ISABELLA, joh geef die man een kans, misschien doet hij het wel hartstikke goed, ben geen fan van de PvdA maar ik vind hem wel een aardige en geschikte vent voor deze job.
    We hadden natuurlijk ook een PVVer kunnen sturen met antecedenten en weet niet wat voor ongein.
    Die affaire van de Roma familie steelmefiets was een overblijfsel van Harry Bosch, je weet wel met die grootte flaporen.

  3. joop

    Tom hou op met reageren, jouw reacties die je schrjft zijn altijd dom, sorry maar het is zo.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).