Wethouder Jansen eist plan van Portaal voor sloop en renovatie complex Oudegeinlaan | De Utrechtse Internet Courant Wethouder Jansen eist plan van Portaal voor sloop en renovatie complex Oudegeinlaan | De Utrechtse Internet Courant

Wethouder Jansen eist plan van Portaal voor sloop en renovatie complex Oudegeinlaan

Wethouder Jansen eist plan van Portaal voor sloop en renovatie complex Oudegeinlaan

Naar aanleiding van vragen van SP-fractievoorzitter Tim Schipper heeft wethouder Paulus Jansen woningbouwcorporatie Portaal in een brief op de vingers getikt over haar handelwijze in het complex Oudegeinlaan in Hoograven. 

Het college gaat niet akkoord met het ‘opknippen’ van het complex in een sloopdeel en een renovatiedeel. Portaal moet komen met een integraal plan, waarbij bewoners optimaal gebruik kunnen maken van doorschuifmogelijkheden, zodat ook gezinnen met lage inkomens in de buurt kunnen blijven wonen.

Schipper is tevreden over deze stap van de wethouder, al lijkt het nieuws nog niet te zijn doorgedrongen tot het gebiedsmanagement van Portaal. “Deze week nog gaf Portaal aan gewoon door te gaan met de voorbereidingen voor een draagvlakmeting voor het sloopdeel. Daar kan natuurlijk geen sprake meer van zijn.”

BehOudegein

Bewonersvereniging BehOudegein strijdt al jaren voor fatsoenlijk onderhoud van het complex, waar vele gezinnen met minimuminkomens wonen en die gehecht zijn aan de buurt. Nieuwbouw betekent straks een huurprijs van rond de 750 euro per maand, waardoor  bewoners zullen moeten verhuizen omdat ze dit niet kunnen betalen.

Op 15 september houdt BehOudegein een bewonersavond in Wijkbureau Zuid om de nieuwste ontwikkelingen aan de buurt voor te leggen. Eis blijft afzien van sloop en starten met groot onderhoud. Bewoners mogen niet de dupe worden van jarenlang wanbeleid door Portaal, aldus Schipper.

6 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Sociale huisvestiging moet gewoon terug in handen van de stad komen en niet meer in handen van graaiers met dikke salarissen en bonussen.
    Gelukkig hebben we nu een Wethouder die wel weet hoe het hoort en zich betrokken voelt met de bewoners.

  2. Kurt Westerman

    Jammer dat de wethouder niet begaan is met de rest van Hoograven die enorm veel overlast, autobranden en criminaliteit ervaren van zoveel sociale huurwoningen-bewoners bij elkaar.

  3. leene

    Kurt westerman moet eerst eens nadenken,voordat hij met zijn vingertje wijst,Trouwens vernederende lage opmerking.De meeste overlast had ons complex zelf.

  4. behoudegein

    Of dat er hier allemaal criminelen en asociale mensen wonen,Kurt woont zeker zelf in een kakbuurt en geen verstand van zaken alleen domme opmerkingen.

  5. Geenstijl@Utrecht

    Aha, herr Kurt houd van Ordnung Muss Sein, beetje kort door de bocht Kurt, deze opmerking,orde handhaving moet je bij de politie zijn niet bij de Wethouder wonen.

  6. behoudegein

    Goed gesproken geenstijl@utrecht

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).