FC Utrecht nodigt basisschooljeugd uit bij thuiswedstrijd tegen FC Twente | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht nodigt basisschooljeugd uit bij thuiswedstrijd tegen FC Twente | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht nodigt basisschooljeugd uit bij thuiswedstrijd tegen FC Twente

FC Utrecht nodigt basisschooljeugd uit bij thuiswedstrijd tegen FC Twente

Voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente aankomende zondag, heeft FC Utrecht de lokale basisschooljeugd uitgenodigd om op bezoek te komen. Nadat september dit jaar bekend werd dat Twente-supporters niet zullen worden toegelaten leek het erop dat het uitvak in stadion Galgenwaard tijdens de competitiewedstrijd leeg zo blijven. Door Utrechtse basisschoolkinderen tegen gereduceerd tarief kaarten aan te bieden hoopt de club toch nog voldoende bezoekers te trekken.

Begin september dit jaar maakte het clubbestuur van Utrecht bekend, dat uit veiligheidsoverwegingen en met steun van de lokale driehoek was besloten om geen supporters van FC Twente toe te laten bij de competitiewedstrijd tegen die morgen in de Galgenwaard gespeeld wordt. Reden voor het besluit was, dat de voorgaande editie van dit duel, op 4 december 2011, uitliep op ernstige ongeregeldheden. De kans dat de wedstrijd dit seizoen wederom tot escalatie zou leiden tussen beide supportersgroepen was volgens de club te groot. Daarom werd besloten om de wedstrijd zonder ‘uitpubliek’ te spelen, waarmee het uitvak leeg zou blijven. De club heeft recent besloten om de daardoor beschikbare plaatsen goedkoop aan te bieden aan de Utrechtse basisschooljeugd, die voor 2 euro per kaartje bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. Eind oktober werden daartoe 180 basisscholen uit de gehele regio benaderd en begin november kregen de kinderen via hun school de gelegenheid een kaartje te kopen.

Naar verwachting 1800 kinderen zullen zondag het uitvak vullen. De wedstrijd krijgt met deze ludieke actie van de club, alleen bedoeld voor basisschoolkinderen met broertjes, zusjes én begeleiding, een bijzonder tintje. Kort na de uit de hand gelopen wedstrijd tegen FC Twente vorig jaar nodigde Utrecht ook al seizoenkaarthouders tot en met 12 jaar en 100 jonge Feyenoord-aanhangertjes uit om bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord aanwezig te zijn.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).