Alexander Gerndt aangeklaagd wegens huiselijk geweld | De Utrechtse Internet Courant Alexander Gerndt aangeklaagd wegens huiselijk geweld | De Utrechtse Internet Courant

Alexander Gerndt aangeklaagd wegens huiselijk geweld

Alexander Gerndt aangeklaagd wegens huiselijk geweld
Gerndt hangt in theorie een gevangenisstraf van twee jaar boven het hoofd. (foto: Geerdink Media)

FC Utrecht blijft werkelijk niets bespaard de afgelopen maanden. Na het vreselijke ongeluk op de training waarbij Mihai Nesu verlamd raakte, lijkt de club achtervolgd te worden door rampspoed.

Na de leegloop van de selectie, blessures voor bepalende spelers, het relletje rond trainer Erwin Koeman en technisch directeur Foeke Booy en de openbaring van de alcoholverslaving van Jacob Lensky, hangt nu de onlangs aangetrokken Alexander Gerndt in theorie een gevangenisstraf van twee jaar boven het hoofd.

De spits is door zijn echtgenote aangeklaagd voor huiselijk geweld. De vrouw, met wie de 25-jarige Zweed in scheiding ligt, zegt vijf jaar lang meerdere malen mishandeld te zijn. Daarbij zou Gerndt haar hebben geslagen, bedreigd en beledigd. Ook zou hij bij een ruzie haar keel hebben dichtgeknepen en van dichtbij een bal verwoestend hard tegen haar hebben aangeschoten. De aanvaller ontkent de beschuldigingen.

Het Zweedse Openbaar Ministerie (OM) acht de aantijgingen van de vrouw echter serieus genoeg om de kwestie onder de rechter te brengen. Daarbij kan Gerndt in theorie worden veroordeeld voor twee jaar, maar meestal wordt dit soort zaken in Zweden afgedaan met een voorwaardelijke straf in combinatie met taakstraf of boete.

FC Utrecht wil niet reageren op de kwestie. Algemeen directeur Wilco van Schaik laat in De Telegraaf weten niet exact op de hoogte te zijn van de situatie. “Als club willen we daarom op dit moment niet reageren. Eerst wil ik Gerndt recht in de ogen kijken en van hem horen wat er precies aan de hand is”, aldus de onlangs begonnen Van Schaik. “Het is natuurlijk een privé-aangelegenheid, maar het betreft wel een werknemer van ons en daarom willen we alle ins en outs weten.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).