Overtuigend FC Utrecht bekert verder | De Utrechtse Internet Courant Overtuigend FC Utrecht bekert verder | De Utrechtse Internet Courant

Overtuigend FC Utrecht bekert verder

FC Utrecht heeft de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch overtuigend met 4-1 gewonnen. Jens Toornstra maakte in de eerste helft de openingstreffer en zette in het begin van de tweede helft de 2-0 op het scorebord. De twee andere Utrechtse doelpunten werden gemaakt door Gevéro Markiet en Steve De Ridder. De tegengoal van FC Den Bosch was een eigen doelpunt van Mark van der Maarel.

FC Utrecht trad met bijna hetzelfde elftal aan als afgelopen zondag tegen Feyenoord. Alleen centrale verdediger Timothy Derijck ontbrak vanwege een blessure. Mark van der Maarel verving Derijck. Bij FC Den Bosch stonden twee voormalig FC Utrecht-spelers in de basis: middenvelder Barry Maguire (45 competitiewedstrijden voor FC Utrecht in de periode 2008-2011) en doelman Wesley de Ruiter (20 wedstrijden in de jaren tussen 2007 en 2009. FC Utrecht speelde in een afgeleide van het geel/zwarte tenue waarin DOS in 1958 landskampioen werd. Toen de spelers het veld op kwamen brak een daverend vuurwerk los.

Eerste helft
FC Utrecht begon voortvarend aan het bekerduel. De ene aanval volgde op de andere. Willem Janssen kreeg in de derde minuut een grote kans op de openingstreffer na goed voorbereidend werk van Jens Toornstra en Steve De Ridder. In de minuten die daarop volgden losten Toornstra en De Ridder gevaarlijke schoten op het doel van Wesley de Ruiter.
In de negende minuut was er even een benauwd moment voor FC Utrecht. Doelman Robbin Ruiter moest ver zijn doel uitkomen, omdat Kai Heerings een bal mistte. Ruiter speelde, al uitglijdend, de bal echter recht in de voeten van Den Bosch-aanvaller Ralf Seuntjens en gaf hem daardoor een kans voor open doel. Seuntjens schoot de bal hoog over.
1-0
FC Utrecht ging gewoon door met aanvallen. Na een kwartier spelen was het raak. De op links langs de zijlijn opstomende Dave Bulthuis gaf een uitstekende voorzet op Toornstra De aanvoerder schoot de bal snoeihard achter de kansloze De Ruiter. Vlak voor rust kreeg FC Utrecht een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van FC Den Bosch. Na een schijnbeweging van Toornstra nam Ayoub de vrije trap. De Ruiter tikte zijn uitstekende schot over. De ruststand was 1-0.

Tweede helft
De tweede helft was nog maar net begonnen of het was al 2-0. Toornstra maakte met een droge schuiver zijn tweede doelpunt na een voorzet van Ayoub. Doelman De Ruiter keerde met veel moeite een schot van De Ridder. Uit één van de daarop volgende aanvallen van FC Utrecht scoorde Gevéro Markiet met een fraaie kopbal uit een door Toornstra genomen hoekschop. Het was zijn eerste doelpunt in het eerste van FC Utrecht.

Twaalfde man
Kort na de 3-0 kwam Cedric van der Gun in het veld voor Ayoub. Ayoub kreeg een staande ovatie van het publiek en werd luid toegezongen. Het zeer positief ingestelde publiek fungeerde vanavond echt als de twaalfde man. Het stimuleerde de spelers zichtbaar. Trainer Jan Wouters wisselde in het laatste halfuur Kai Heerings en Dave Bulthuis voor twee debutanten: Aleksandar Bjelica en Yannick Cortie.

Eindstand 4-1
FC Den Bosch kreeg in de 74e minuut bij een counter de 3-1 in de schoot geworpen. Het was Mark van der Maarel die, in een uiterste poging om de bal weg te werken, in eigen doel schoot. Het werd uiteindelijk 4-1 toen de alleen op De Ruiter afstormende De Ridder de bal beheerst in de verre hoek schoot. De derde ronde in de strijd om de KNVB beker is bereikt.