FC Utrecht museum heropend door oud-international Tonny van der Linden | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht museum heropend door oud-international Tonny van der Linden | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht museum heropend door oud-international Tonny van der Linden

FC Utrecht museum heropend door oud-international Tonny van der Linden

Het FC Utrecht Museum in stadion Galgenwaard is weer open voor publiek. Afgelopen dinsdagavond verrichtte voetballegende Tonny van der Linden de officiële openingsceremonie. FC Utrecht is in 1970 ontstaan uit de voetbalverenigingen DOS, Elinkwijk en Velox. Met name over de historie van die drie clubs is er in het museum van alles te zien, zoals tricots, spelerscontracten en bekers uit de tijd dat de clubs betaald voetbal speelden. Ook is er een speciale vitrine ingericht voor Mihai Nesu.

Tijdens de opening van het FC Utrecht Museum afgelopen dinsdag waren oud-spelers en weduwen van oud-spelers van DOS, Elinkwijk en Velox aanwezig. Tonny van der Linden, die in de jaren 50 en 60 furore maakte als spitsspeler bij DOS was aanwezig om de openingsceremonie te verrichten. Het was Van der Linden die DOS in 1958, door zijn winnende goal tegen sportclub Enschede, naar het landskampioenschap leidde. Tussen 1957 en 1963 kwam Van der Linden 24 keer uit voor het Nederlands elftal, waarin hij 17 keer scoorde. Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag in 2007 verscheen de biografie ‘Tonny’ met een dvd over de oud-international. Behalve in het museum nam Van der Linden samen met de aanwezigen ook een kijkje in de drie nieuwe skyboxen die zijn ingericht met attributen uit de drie voormalige Utrechtse clubs.

Het FC Utrecht Museum werd op 30 september 2005 geopend en bevindt zich op de vijfde etage van Stadion Galgenwaard. De permanent ingerichte tentoonstelling van FC Utrecht-attributen en prijzen moet zorgen voor het historisch besef onder iedereen die FC Utrecht een warm hart toedraagt. Het museum geeft een kijkje in het roemruchte verleden van de club. Het museum is met name uitgebreid met materialen uit de periode van Velox, DOS en Elinkwijk en is voor alle FC Utrecht-supporters toegankelijk.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).