Met Klein Berlijn is de Rotsoord weer een stuk leuker geworden | De Utrechtse Internet Courant Met Klein Berlijn is de Rotsoord weer een stuk leuker geworden | De Utrechtse Internet Courant

Met Klein Berlijn is de Rotsoord weer een stuk leuker geworden

Met Klein Berlijn is de Rotsoord weer een stuk leuker geworden

Sinds zaterdag vind je Berlijn gewoon in Utrecht, op De Rotsoord. De opening van de nieuwe horecagelgeheid aan de Vaartsche Rijn was afgelopen weekend. Klein Berlijn moet een laagdrempelige ontmoetingsplek worden, met  ruimte voor creatief talent. 

Eigenaar Serge Veenendaal is erg te spreken over zijn stukje Berlijn. “Ik wilde juist dat informele en creatieve van die stad hier naar toe halen. Laagdrempelige sfeer, schappelijke prijzen en ruimte voor live muziek, zo zie ik het het liefst.”

Serge opent Klein Berlijn in stijl
Klein Berlijn wordt in stijl geopend

Voorlopig staat de vrijdagavond in het teken van beginnende dj’s en de zaterdagavond is gereserveerd voor talentvolle bandjes. “De zondag wil ik er ook graag bij hebben, daar zou dan bijvoorbeeld een jazz avond goed passen, maar ik houd het voorlopig even bij vrijdag en zaterdag.”

De grootste trots van Serge is het enorme terras aan de Vaartsche Rijn. “Deze week wordt het terras afgemaakt, zodat we klaar zijn voor de eerste echte zonnestralen.” Een leuke aanwinst voor de buurt, met muziek, een kleine wisselende menukaart en een wijnhandel als buurman. “Handig he! Het is ook nog eens een bekende van me. Voor wijn loop ik gewoon even een deur verder naar ‘Kwestie van Smaak’. We gaan zeker ook nog iets doen met proeverijen samen. Dan verzorg ik de spijs en hij de wijn.”

Meer info over Klein Berlijn vind je hier.

Fotografie: Thirza Luijten

1 Reactie

Reageren
  1. Anna de Boer

    Wiehoeeee! Jeee!! Heel leuk dit, ik hoop dat het een succes word. Ik ben jullie overbuurvrouw, en het lijkt mij een goed idee dat jullie een bootje nemen, zodat ik niet helemaal hoef om te lopen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).