Scholieren nemen Filmtheater ‘t Hoogt over | De Utrechtse Internet Courant Scholieren nemen Filmtheater ‘t Hoogt over | De Utrechtse Internet Courant

Scholieren nemen Filmtheater ‘t Hoogt over

Scholieren nemen Filmtheater ‘t Hoogt over

Leerlingen van het Christelijk Gymnasium Utrecht (CGU) organiseren vrijdag 29 maart in Filmtheater ’t Hoogt een speciale voorstelling voor jongeren en andere belangstellenden: de Nacht van Cinetik. Kennismaking met Scandinavische arthouse films staat hierbij centraal.

Het thema van De Nacht is de Scandinavische plot twist: een onverwachte wending in het verhaal. Scandinavië heeft bekende series geleverd, Scandinavische films zijn echter minder bekend onder jongeren.

Hier gaat ‘De Nacht‘ verandering in brengen. Tijdens De Nacht van Cinetik vertoont het theater films van Scandinavische bodem. De films zijn uitgekozen door de leerlingen op een plot twist. ‘t Hoogt presenteert ‘Adams æbler en Låt den rätte komma in’ (Adam’s apples) en ‘Let the right one in.’

De Nacht van Cinetik

De Nacht van Cinetik is een filmeducatief project van Filmtheater ‘t Hoogt en het Christelijk Gymnasium Utrecht. De Nacht wordt georganiseerd door leerlingen die deelnemen aan Cinetik; een keuzevak film.

Job, Tiemen, Iana, Maartje, Rico, Anne en Bas: jongeren merken steeds vaker dat films ‘hetzelfde’ zijn. Hollywoodfilms zijn te vaak gezien en het einde wordt voorspelbaar. De Nacht van Cinetik gaat hier wat aan doen.

“De scholieren zijn drie maanden bezig geweest met het organiseren van deze avond. Speciaal hiervoor blijven we ook langer open dan normaal; tot 2 uur ‘s nachts.” laat Layla Verbeek van het filmtheater weten.

“Deze nacht ontdekken de bezoekers dat er meer films zijn dan alleen Hollywoodfilms. Tijdens De Nacht laten de scholieren een andere kijk op films zien door te kiezen voor Scandinavische films met een plot twist.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).