Jette en Jildou Drinken Koffie- De Ontdekking | De Utrechtse Internet Courant Jette en Jildou Drinken Koffie- De Ontdekking | De Utrechtse Internet Courant

Jette en Jildou Drinken Koffie- De Ontdekking

Jette en Jildou Drinken Koffie- De Ontdekking
Tussen de kussens met landkaartprint en reisgidsen voor Corsica en Lanzarot drinken Jette & Jildou deze keer koffie bij De Ontdekking. Een voormalig reisbureau dat sinds een jaar is omgetoverd tot koffietent, maar een knipoog houdt naar haar oorspronkelijke functie.

Tussen de kussens met landkaartprint en reisgidsen voor Corsica en Lanzarot drinken Jette & Jildou deze keer koffie bij De Ontdekking. Een voormalig reisbureau dat sinds een jaar is omgetoverd tot koffietent, maar een knipoog houdt naar haar oorspronkelijke functie.

Waar gaan we zitten? Dat is een wezenlijke vraag als je binnenkomt bij het hoekpand van De Ontdekking op de Voorstraat. Het pand bestaat uit veel niveaus met nisjes en hoekjes. Dus kun je links een trap op, rechts het souterrain in of gewoon aanschuiven bij de hoge tafel aan het raam. Wij kiezen voor een knus hoekje met houten banken vol met kussens onder een plafond van 1.75 meter. Gezellig.

De latte macchiato die we vervolgens bestellen is een kleine teleurstelling. Vijf vingers schuim meten wij: dat is te veel. De latte wordt geserveerd in een Friese vlag-glas. Een beetje miezemuizen misschien, maar wij hebben liever Picardi. De cappuccino heeft ietwat flutterig schuim, maar is wel goed van smaak. We krijgen geen koekje bij de koffie, maar een toffee.

Om dat te compenseren bestellen we de zoete scones met kokos en dadels (er staan ook hartige op de kaart). Het hoogtepunt van ons bezoek! De barista van dienst was even vergeten te melden dat ze nog in de oven moesten en zodoende is de koffie al lang en breed op als de scones arriveren. Maar daar stappen we daar direct overheen bij het nemen van de eerste hap. Lekker! Nog warm! En die lemon curd! Mmm.

De styling van De Ontdekking is in het thema ‘reizen’. Het interieur is een bonte verzameling van landkaarten, reisgidsen en accessoires uit verre oorden. Xenos meets Wereldwinkel, zeg maar. Naar onze smaak misschien een beetje té overstyled, maar dat maakt De Ontdekking wel herkenbaar en uniek. Dat is ook wel nodig, gezien de concurrentie in de directe omgeving. De Voorstraat is sinds een aantal jaar een waar koffiebolwerk aan het worden; De Ontdekking valt daar met zijn herkenbare styling en brede assortiment positief in op.

Want we hebben het nu alleen nog maar over de koffie en scones gehad, maar bij de Ontdekking hebben ze ook onbijtjes, salades, lekkere broodjes, smoothies, tapas en nog veel meer. Wordt het dan niet een rommelige ondefinieerbare plek? Nee, zeker niet. De Ontdekking is met z’n chille banken en relaxte sfeer een plek waar je ieder moment van de dag wel wil zitten.

Unique selling point: jaa, toch die scones. Wij waren echt wel onder de indruk.
Afknapmomentje: hier en daar tikje té Xenos

De Ontdekking, Voorstraat 110, elke dag van 09:00 tot 17:00, za 10:00 tot 18:00 en zo 10:30 tot 18:00. www.deontdekkingutrecht.nl.

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook! Like ons en ben als eerste op de hoogte waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.

IMG_20130628_183838IMG_20130628_184518IMG_20130628_184025IMG_20130628_184302

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).