Festivalletje hier, dansje daar | De Utrechtse Internet Courant Festivalletje hier, dansje daar | De Utrechtse Internet Courant

Festivalletje hier, dansje daar

Festivalletje hier, dansje daar

Iedere donderdag zet DUIC de leukste uittips voor je op een rijtje. Welke films gaan er in première, zijn er nog leuke concerten en waar kunnen de voetjes van de vloer?

Impakt

Het multidisciplinaire Impakt Festival is weer in de stad. Een programma vol films, audiokunst, tentoonstellingen, performances en muziek vult de podia van de Stadsschouwburg, Casco, theater Kikker, ‘t Hoogt en de Neude. Politiek actueel als het festival is, is het thema dit jaar ‘dilemma’s van het informatietijdperk’. Denk Wikileaks tegenover vliegtuigcrashoverlever Ruben op de voorpagina. Denk social media! Denk de Arabische lente!

YouTube Battle

Wat vorig jaar ook een wild succes was: de YouTube Battle. De YouTube experts van het festival doen hun best om het publiek te vermaken met de meest gekke, absurde en bizarre filmpjes. Wie ken de niesende panda niet? Of David after Dentist? De kijkers mogen dan ook de winnaar kiezen. Zondagavond om 21.00 uur in theater Kikker.

 

 

Hackers unite!

Altijd al eens willen hacken? Sta dan vroeg op zaterdag, zodat je om 11 uur tussen de binaire codefanaten, dataworstelaars en andere internetidealisten een lekker potje kunt hacken. De experts helpen je op weg met het ontwikkelen van je eigen hackconcept of applicatie. Gratis en voor niks, want data moet natuurlijk gratis toegankelijk zijn.

Biebconcerten op donderdagavond

Zimihc organiseert in samenwerking met de bibliotheken gratis concerten in de bibliotheek. Donderdag staat er van 19.30 uur tot 20.30 uur een dubbelprogramma op de agenda met GRAS en AmmA. Eerstgenoemde is een singer/songwritersduo dat afgelopen juni pas hun eerste album uitbrachten. Vliegtuig van Papier bestaat uit elf liedjes die die de gedachten en ontwikkelingen van een jonge vrouw en toch ook oud meisje. Klinkt lekker dromerig en dat is het ook.

AmmA is een vriendinnenbandje dat is ontstaan door een beetje rommelen achter de piano. De dames hebben een passie voor oude volksmuziek uit Ierland, Schotland en Scandinavië. En dat is te horen. Vooral de liefhebbers van de Fantasy Fair zullen dit kunnen waarderen.

Nationale taxatiedag in het Spoorwegmuseum

Dat klinkt minder spannend dan het is, maar je kunt nog wel eens de ontdekking van de eeuw doen vandaag. Dat die vaas op zolder wel 100.000 euro waard is. Of dat het geërfde antieke stoeltje van je oma toch niet zo waardevol is als je dacht. Neem je troep vandaag mee naar het Spoorwegmuseum, waar de brancheorganisatie van taxateurs, makelaars en veilinghouders huishouden. Iedereen mag voor 7,50 maximaal vijf items laten taxeren en het museum bezoeken.

Deck to deck

Na al die vredige overdagactiviteiten wil de geest misschien ook nog los. Dat kan dit weekend! De eerste editie van Deck to Deck gemist? No worries, vrijdag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Techno versus Dubstep, lees: Brutuzz versus Nunos dos Santos. Het is een soort DJ-off, waarin gestreden wordt om de beste beats van de avond. Een leuke manier om nieuwe soorten muziek te combineren. Ze verzinnen steeds leukere dingen in het rockcafe Stairway to Heaven! 

Losse Schroeven

Weleens het gevoel dat alles op losse schroeven staat? Zo’n dag dat alles mis gaat? De brug staat open als je haast hebt, sleutel vergeten, telefoon geblokkeerd, portemonnee gestolen, lekke band, een duif schijt op je schouder, de trein rijdt voor je neus weg, een snotje tijdens een sollicitatiegesprek en dit allemaal op één dag. Central Park aan de Oosterkade maakt er een feestje van; Righty Tighty, Het Obstakel. Hoe ze dit thema precies vorm gaan geven is me een raadsel maar de line-up is in ieder geval goed! Zaterdagavond vanaf 23.00 uur barst het onheil los.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).