Uittips: Utrecht kleurt oranje op de eerste Koningsdag, Magie in Museum Speelklok, Kasper van Kooten en meer | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Utrecht kleurt oranje op de eerste Koningsdag, Magie in Museum Speelklok, Kasper van Kooten en meer | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Utrecht kleurt oranje op de eerste Koningsdag, Magie in Museum Speelklok, Kasper van Kooten en meer

Uittips: Utrecht kleurt oranje op de eerste Koningsdag, Magie in Museum Speelklok, Kasper van Kooten en meer

Hans Klok brengt de magie naar Museum Speelklok, Kasper van Kooten toont karakter, Amerikaans singer-songwriter Marissa Nadler in Tivoli, Ontdek de wereld van spraakmakende Utrechtse Meesters en Oranje feest tijdens Koningsdag. Dit weekend is er weer veel te beleven in Utrecht.

Magie in Museum Speelklok

Magie in Museum Speelklok

Automatische speelinstrumenten zoals het straatorgel of de speelklok betoveren het publiek al meer dan 100 jaar met meer dan alleen de prachtige deuntjes. De automaten zijn vaak voorzien van bewegende dier- of mensenfiguren die verbazende goocheltrucjes uitvoeren. Vooral de automatenbouwers uit eind 19e eeuws Parijs, met als grondlegger Jean Eugène Robert-Houdin, maakten de mooiste exemplaren. Het museum heeft daarom speciaal voor de tentoonstelling Moving Magic een aantal van de pronkstukken uit Parijs over laten komen. Ook Nederlands grootste illusionist Hans Klok laat zich tot op de dag van vandaag inspireren door de trucs van horlogemaker Robert Houdin. Klok laat tijdens deze tentoonstelling door middel van korte films het verband tussen de automaten en het hedendaagse illusionisme zien. Kijk hier voor meer informatie. Vanaf donderdag, Museum Speelklok.

 

Kasper van Kooten

Karakters van Kasper van Kooten

Afgelopen weekend maakte het management van Van Kooten bekend dat wegens groot succes er maar liefst 40 optredens aan zijn tour zijn toegevoegd. Niet zo gek als de Volkskrant het een verrijking van het cabaret noemt. Karakter is de 2e cabaroman van Kasper van Kooten. In deze cabaroman vertelt Kasper het verhaal van een losgeslagen goeroe die vijf BN-ers behandelt in zijn villa in Frankrijk. En vanavond vertelt hij dit verhaal in de Stadsschouwburg. Kijk hier voor meer informatie. Donderdag, aanvang 20:00, Stadsschouwburg.

 

Marissa Nadler

Marissa Nadler

Is Koningsdag niet aan jou besteed of start je de avond het liefst rustig met een mooi concert. Er zijn plekjes in de stad die nog niet zijn overgenomen door het oranje feestgeweld. In de Spiegelbar van Tivoli staat de Amerikaanse singer-songwriter Marissa Adler, haar muziek is een hypnotiserende combinatie van dromerige, zware folk en gothic ambient met een vleugje americana. Met haar sobere akoestische nummers wordt ze vergeleken met de muzikale grootheid Leonard Cohen. Ze grijpt je, laat je niet meer los en transporteert de luisteraar naar een andere wereld. Kijk hier voor meer informatie. Vrijdag, vanaf 20:30, Tivoli Spiegelbar.

 

Koninginnedag_Utrecht

Koningsnacht en dag

Dit jaar heffen we voor het eerst het glas op de Koning ipv de Koningin. En dat is even wennen. Het bekt nog niet helemaal lekker en versprekingen liggen op de loer. Maar daar zal het oranje feest absoluut niet minder om worden. Tijd om je plekje op de vrijmarkt te bemachtigen, oranje outfit uit de kast te halen en te feesten voor het vaderland!

 

Koningsnacht

Het oranje feest wordt natuurlijk afgetrapt met de traditionele vrijmarkt. Vanaf 18:00 kun je struinen en schuifelen langs de vele kraampjes. Heb je de buit binnen? Dan is het tijd voor het feest. Ook in het oranje hartje van het land is er van alles aan de hand. Op elke straathoek is er wel wat te doen. Café Averechts start de avond met vijf beukende rockbands op de Lijsterstraat in de Vogelenbuurt. Radio Veronica staat op de Mariaplaats, Op de Wijde Begijnestraat zingen De Anitaas Koningse Smartlappen, Latin Lovers brengt zomerse temperaturen naar het Janskerkof. Voor de exclusievere betaalde feestjes kun je o.a. terecht bij de Winkel van Sinkel, Tivoli Oudegracht, Ekko en TivoliVredenburg.

Koningsdag

Als wij zijn uitgeslapen en hebben gekeken naar een koekhappende Koninklijke familie zetten wij onze oranje pruik gewoon weer op voor het volgende feest. Op naar de Weekend Warriors op het Domplein, om vervolgens de robot te doen bij 80’s en 90’ Dj’s op de Stadhuisbrug, daarna bijkomen bij Stathe op de Rozenstraat met groove en jazz van Portonova en tot slot verzamelen bij de Neude voor de afsluiting van het Neude feest.

Compleet Overzicht

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit alles wat er te doen is. Wil je een compleet overzicht van het programma, kijk dan op de site of de pleinmeter van de gemeente Utrecht. Op deze site vind je een plattegrond van de vrijmarkt, weet je precies waar je moet zijn met een overzicht van de activiteiten per straat, plein en wijk. De meter laat met een ‘drukte meter’ ook zien welke plek je beter even kan overslaan.

twijnstraat

Gheruchtige Gilde Wandeling

Nog voordat de laatste feestgangers naar huis zijn gekropen zijn de veegwagens al hard bezig de stad weer spic en span te vegen. Zo hoef je als wandelaar deze zondag niet door de plastic bekertjes te waden wanneer je van alles wordt verteld over spraakmakende Utrechtse Schilders. Het Gilde Utrecht organiseert de themawandeling Gheruchtige meesterschilders uit de 16e en 17 eeuw. Meesters zoals Jan van Scorel, Abraham Bloemaert en Gergard Honthorst waren wereldberoemd, maar gek genoeg niet in Utrecht. De gidsen wandelen langs de panden waar ze hebben gewoond en gewerkt en vertellen meer over de meesters zelf; hoe zij het vak leerden en hun werk verkochten. Kijk hier voor meer informatie. Zondag, van 14:00 tot 16:00 start bij Gilde Utrecht Lange Smeestraat 7.

 

 

 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).