Uittips: feesten op de Maarsseveense Plassen, Beethoven in de Hortus en mooie woorden in Hal16 | De Utrechtse Internet Courant Uittips: feesten op de Maarsseveense Plassen, Beethoven in de Hortus en mooie woorden in Hal16 | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: feesten op de Maarsseveense Plassen, Beethoven in de Hortus en mooie woorden in Hal16

Uittips: feesten op de Maarsseveense Plassen, Beethoven in de Hortus en mooie woorden in Hal16

Iconen op het Spoor, Try-out Show van Go Back To The Zoo, In Hal16 wegzwijmelen bij mooie woorden, Backstage bij TivoliVredenburg, Ultrasonic Festival, Ode aan Beethoven bij Hortus Festival en Bouwvak editie van het Foute Feest.  Dit weekend is er weer veel te beleven in Utrecht.

iconenvanhetspoorbeeldcampagne175jaarspoor

Iconen van het Spoor

Omdat de spoorwegen in Nederland de respectabel leeftijd van 175 jaar hebben bereikt vindt het Spoorwegmuseum het de hoogste tijd voor een feestje en organiseert het een speciale tentoonstelling waar de oudste stoomlocomotieven te zien zijn. Echte iconen van het spoor die worden getoond in de prachtige setting van de eerste wereldtentoonstelling die zo’n 175 jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd. Topstukken die te zien zijn o.a. Der Adler uit Duitsland, Marc Seguin uit Frankrijk en Catch me who Can uit Engeland. Ook wordt Nederlands spoorwegpioneer Frederik Willem Conrad is het zonnetje gezet. Kijk hier voor meer informatie. T/m 21 september, Spoorwegmuseum.

 

Go Back To The ZooGo Back To The Zoo

De mannen van de Amsterdamse poprockband Go Back To The Zoo brachten in februari hun derde album Zoo uit. Hiervoor kregen ze hulp van de producer Martin Glover die met grote namen als U2, Dido en The Cranberries heeft gewerkt. Het resultaat is een knaller van een plaat. En deze donderdag krijgt Utrecht het buitenkansje om deze plaat te horen. Voordat de populaire band dit weekend op het Zwarte Cross staan willen ze zeker weten dat de show goed in elkaar zit en komen ze naar de EKKO voor een speciale try-out show. Het voorprogramma wordt verzorgd door de indie garage rockband Lookapony.  Kijk hier voor meer informatie. Donderdag, aanvang 20:30, EKKO.

 

HAL16_weblogo

Literair Event Zomervers

HAL16 is niet alleen uitermate geschikt om tot diep in de nacht te dansen, maar ook om liggend in een hangmat te luisteren naar de mooiste teksten. Deze vrijdag vindt namelijk het literaire event Zomervers plaats in de uitgaansplek vlak bij de Uithof. Sprekers die langs komen zijn o.a. Ronald Giphart, Jorina van der Laan. Jesse Laport, Oscar Kocken, Daniel Vis en Sanne Pieters. Daarnaast kun je ook luisteren naar mooie liedjes van singer-songwriters On Eva, Aafke Romein of naar de teksten van Hiphoppers Freez. Het evenement wordt afgesloten met swingende platen van MikeyNice Disco Bingo. Kijk hier voor meer informatie. Vrijdag, van 16:00 tot 04:00, HAL16.

 

TivoliVredenburg (Foto DUIC)

Rondleiding TivoliVredenburg

Sommige mazzelaars hebben met de razend populaire rondleidingen nog voor het eerste concert een sneak peek gekregen van TivoliVredenburg. Inmiddels hebben velen hier al een concert bezocht of gedanst. Maar mocht je nog eens op je gemak en in alle rust het nieuwe muziekpaleis willen ontdekken; er zijn nog steeds rondleidingen. Een leuke manier om meer te weten te komen over de architectuur, de zalen en ruimtes die normaal niet toegankelijk zijn te bekijken. Zoals het backstage gebied, de artiestenfoyer, kleedkamers en het loading-deck. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag. Vanaf 13:30, TivoliVredenburg.

 

Ultrasonic Festival

Ultrasonic Festival

Iedereen die zaterdag even tot rust wil komen aan de Maarsseveense Plassen kan beter uitwijken naar een andere watertje. Er wordt namelijk feest gevierd met het Ultrasonic festival. En deze derde editie is extra feest aangezien het tien jaar geleden is dat voorganger Rockit Open Air voor het eerst neerstreek op de plas. Dit wordt gevierd met ruim zestig toppers uit de dance scene zoals Don Diablo, Sindey Samson, Sander Kleinenberg en Basto.. Omlijst door mooie visuals, een prachtige omgeving en met als afsluiter een vuurwerkshow. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, van 12:00 tot 23:00, Maarsseveense Plassen.

 

Foto: Anna Meyer
Foto: Anna Meyer

Hortus Festival

En dan deze zaterdag nog een festival, maar dan het andere uiterste van het spectrum. De 11e editie van het Hortus Festival staat de komende vijf weken in het teken van één van de grootste namen uit de klassieke muziek, Ludwig van Beethoven. Het festival vindt plaats in de horti van vier steden. Elke zaterdagavond is er in de Oude Hortus aan de Lange Nieuwstraat een concert. Het eerste concert deze zaterdag is Beethovens Pastorale gespeeld door Ronald Brautigam op Erard Piano. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, om 20:00. Oude Hortus.

 

140726_HETFOUTEFEEST_WinkelvanSinkel_Voorkant

Foute Feest Bouwvak Editie

Wie denkt dat het foute feest niet fouter kan heeft het goed mis. Deze zaterdag vindt in De Winkel van Sinkel de enige echte Bouwvak editie plaats. Denk aan fluoriserende hesjes, bouwhelmen, bouwvakkersdecolleté’s en ongegeneerd vrouwen nafluiten terwijl je je thermoskan met bier laat vullen aan de bar. Het maakt niet uit, want je slaat de plank nooit mis. Kijk hier voor meer informatie. Zaterdag, van 23:00 tot 05:00, De Winkel van Sinkel.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).