Openbaar debat over veiligheidsbeleid Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant Openbaar debat over veiligheidsbeleid Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

Openbaar debat over veiligheidsbeleid Leidsche Rijn

Openbaar debat over veiligheidsbeleid Leidsche Rijn

De Wijkraad Leidsche Rijn organiseert op woensdag 9 mei een openbaar debat onder leiding van Cees Grimbergen over het veiligheidsbeleid in Leidsche Rijn. Veiligheid is één van de drie speerpunten (naast voorzieningen en verkeer) van de Wijkraad Leidsche Rijn. En over de staat van veiligheid in de vinexwijk is al veel gezegd en geschreven. Ondanks alle cijfers, die aangeven dat Leidsche Rijn de meest veilige wijk is van Utrecht, is er een groot gevoel van onveiligheid en ontevredenheid over het veiligheidsbeleid in dit deel van de stad Utrecht. 

De Wijkraad Leidsche Rijn heeft in de afgelopen jaren op verschillende manieren een bijdrage geleverd aan de discussie rondom belangrijke veiligheidsproblemen en het bevorderen van (het gevoel) van veiligheid. Als onderdeel van die discussie heeft de Wijkraad besloten een openbaar debat te houden rondom dit onderwerp. Aan de hand van korte introducties, dialogen met vertegenwoordigers en belanghebbenden van bewonersorganisaties en met bijdrages van het publiek zal Cees Grimbergen de discussie omtrent veiligheidsbeleid in Leidsche Rijn leiden, waarbij de burgemeester, de hoofdcommissaris en de officier van justitie zullen deelnemen aan het debat. Aanwezig zijn ook burgemeester Aleid Wolfsen, hoofdcommissaris van politie Johan ven Renswoude en officier van justitie Susanne Terporten.

Onderwerpen die ter sprake komen zijn: 1. Cameratoezicht: Helpt het bij de opsporing? Werkt het wel? Waarom worden er niet meer camera’s opgehangen? Of is het overdreven en is onze individuele vrijheid belangrijker? 2. Communicatie: Hoe communiceert de driehoek met de bewoners? Zijn we tevreden over wat de politie zegt? Vinden we dat we genoeg weten over de hoogte van straffen die uitgedeeld zijn. En doet de burgemeester het goed genoeg? 3. Civil Society: Wat is de rol die wij als inwoners van de wijk zelf hebben. Moeten we niet de hand in eigen boezem steken, en zelf mensen aanspreken. Verwachten we teveel van de politie? Of valt het wel mee en zijn we al actief genoeg?

Wie wil meepraten over het onderwerp, vragen heeft, ervaringen wil delen of ideeën heeft om het veiligheidsbeleid aan te passen is morgen vanaf 19.30 uur welkom in de theaterzaal van (Kinder) Cluster Voorn aan de Akkrumerraklaan 131 in Leidsche Rijn. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor meer info: mail naar voorzitter@wijkraadleidscherijn.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).