In Utrecht: Lekker leggen woar… | De Utrechtse Internet Courant In Utrecht: Lekker leggen woar… | De Utrechtse Internet Courant

In Utrecht: Lekker leggen woar…

In Utrecht: Lekker leggen woar…

‘In Utrecht’ zoomt regelmatig in op dagelijkse, soms typisch Utrechtse zaken en gebeurtenissen en presenteert die vanuit een dikwijls onalledaagse invalshoek. ‘In Utrecht’ is een initiatief van Dorrit Boer (fotografie) en Maurice Hengeveld (tekst).

Het is al weer even terug, oktober 2011 om precies te zijn, dat Utrechtse woonbootbewoners voor het eerst naar het Binnenhof trokken om te protesteren tegen de verhoging van de huur voor hun ligplaatsen met maar liefst 400 procent door Rijkswaterstaat. Vervelende kwestie, maar wat er dan weer grappig aan is…’In Utrecht’ kreeg ineens oog voor woonboten in de Utrechtse wateren. Dat zijn er nog opmerkelijk veel overigens en er zit werkelijk van alles en nog wat tussen. Van historisch tot modern en van half verrot tot prima onderhouden. Het is werkelijk een aanrader om op een zonnige dag bijvoorbeeld eens langs het Merwedekanaal te fietsen, net zoals ‘In Utrecht’ deed en dan alleen maar te letten op de verscheidenheid aan woonboten.

Woonbootbewoners mogen dan niet onder de huurbescherming vallen, wat een dergelijke verhoging van liggelden wettelijk mogelijk maakt, ze hebben in veel gevallen wél het voordeel dat ze op prachtige locaties liggen. De foto’s hieronder laten daarvan, zij het beperkt, al wat zien. Wat u daaraan niet kunt te zien is dat een aantal woonbootbewoners in maart dit jaar nogmaals naar Den Haag trok om opnieuw, maar helaas tevergeefs, te protesteren tegen de verhoging van de liggelden. ‘In Utrecht’ is van mening dat de gemeentelijke politiek zich daar ook wel eens druk over zou mogen maken. Want hoewel het een om een bijzondere groep inwoners gaat, zijn het toch ook gewoon Utrechters. En ‘lekker leggen woar’ is er toch eigenlijk niet meer bij met een dergelijke verhoging!

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).