Meer Merwede: “Ontwikkeling gebied moet sneller en beter” | De Utrechtse Internet Courant Meer Merwede: “Ontwikkeling gebied moet sneller en beter” | De Utrechtse Internet Courant

Meer Merwede: “Ontwikkeling gebied moet sneller en beter”

Meer Merwede: “Ontwikkeling gebied moet sneller en beter”

Het gebied rond het Merwedekanaal kan beter. Dat is het uitgangspunt van het project ‘Meer Merwede’. De initiatiefnemers Emilie Vlieger en Floris Grondman willen dat de ontwikkeling sneller en beter gaat. Hiervoor wordt onder meer een festival georganiseerd. “Wij willen laten zien dat er hier iets gaat gebeuren.”

Het is niet dat het slecht gaat, of dat het gebied enorme problemen kent, maar de ontwikkeling laat voorlopig te wensen over. Zo kunnen eigenaren van bedrijfspanden niet transformeren doordat bestemmingsplannen moeilijk gewijzigd kunnen worden en is de tippelzone nog altijd een doorn in het oog. “We moeten laten dat er iets gaat gebeuren hier,” vertelt Vlieger. “We willen meer aandacht voor dit gebied trekken en laten zien dat je iets aan je eigen omgeving kan doen.”

Verbindingen

“We zijn momenteel druk bezig met verbindingen leggen tussen bewoners, gemeente, eigenaren en bedrijven. Daar beleggen we sociale- en fysieke interventies voor. In de sociale interventies worden de contacten gelegd tussen deze partijen. De gebiedsmanager, Wim Beelen, is hierbij ook altijd aanwezig vanuit de gemeente. Er is vanuit Meer Merwede regelmatig overleg met de ambtenaar. Vanuit de gemeente (het Wijkactieplan Kanaleneiland) is voor de club subsidie geregeld om een website te starten. Meermerwede.nl. Deze gaat 1 juli online. Ons eerste doel is het versnellen van de transformaties voor verschillende bedrijven hier in de buurt.”

Een eerste daadkracht van het project is de komst van een verhard olifantenpaadje. “Deze loopt vanaf de Balijebrug naar beneden, zodat fietsers niet om hoeven te fietsen en skaters makkelijker het skatepark bij Transwijk kunnen bereiken. Daarnaast gaan we na de zomer onder andere praten over de tippelzone bij de Europalaan.”

Festival

Om de intenties voor het gebied duidelijker te maken wordt 22 juni het festival ‘Merwede Leeft’ georganiseerd. Op dit festival kunnen mensen ontdekken wat voor bijzondere plekken er allemaal zijn. Denk hierbij aan het eerdergenoemde skatepark, VechtclubXL, De Alchemist en de vele kunstenaarswerkplekken. Een ‘ontdekkingsreis’ maakt alles duidelijk.

Alle kansen van het gebied worden in onderstaande video duidelijk weergegeven.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).