‘Asohuisjes’ en studentenwoningen worden gecombineerd in Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant ‘Asohuisjes’ en studentenwoningen worden gecombineerd in Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

‘Asohuisjes’ en studentenwoningen worden gecombineerd in Leidsche Rijn

‘Asohuisjes’ en studentenwoningen worden gecombineerd in Leidsche Rijn

Verthorenpad/Overtuin in Leidsche Rijn wordt voor de komende tien jaar de locatie voor zeven Skaeve Huse en circa 500 studenteneenheden. Dat heeft het college definitief besloten. Gezien het grote tekort aan studentenwoningen en de lange zoektocht naar een goede locatie voor de Skaeve Huse, hecht het college aan snelle realisatie.

Het plan om studentenwoningen en de Skaeve Huse bij het Verthorenpad/Overtuin te plaatsen, was er al eerder. Toen moest de gemeente echter nog de wijk en omwonenden raadplegen. Dit is nu gebeurd. Volgens het college was de raadpleging in de wijk voornamelijk positief.

‘Asohuisjes’

Het gaat om zeven eenpersoonshuisjes en één begeleidersunit, die op enige afstand van andere huizen staan. Door voldoende afstand te houden tussen de studenteneenheden en de Skaeve Huse, blijft de woonvorm volgens het college voldoende beschut.
De Skaeve Huse, ook wel bekend als ‘asohuisjes’, zijn bestemd voor mensen die niet in een reguliere buurt of instelling (met andere mensen) kunnen wonen, want daar zorgen zij voor overlast. In een rustige omgeving met begeleiding zou hun situatie aanzienlijk verbeteren.

Zodra de woonbestemming voor dit gebied definitief wordt vormgegeven, zal bij de uitwerking worden gekeken naar de inpassingsmogelijkheden van de tijdelijke functies in dit gebied.

4 Reacties

Reageren
  1. Anaal Digitaal

    Het heeft voor een stad als Utrecht te lang geduurd om dit te realiseren.
    Nu kan het ook niet anders met een besluiteloze D66 Wethouder en zijn ambtenaren,maar toch het is gelukt.
    De huisjes zullen natuurlijk wel aan hoge eisen moeten voldoen,luxe badkamer,luxe toilet,en een design keuken,immers de aannemer moet ook iets verdienen en het staat zo leuk op de tv hoe goed Utrecht omgaat met zijn debielo”s over de rug van de belastingbetaler.

  2. Van Pimpelen

    … beste A. Digitaal, ik geloof niet dat Lof der Zichtbaarheid aan u besteed is. Bezuinigingen in de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) leiden er immers toe dat dezen geen passende/adequate hulp/ondersteuning krijgen. En mogelijk weerspannig gedrag vertonen veroorzaakt door creaturen als u.
    Bezuinigingen op de Eerste Lijn (buurt- en clubhuizen) tachtiger jaren vorige eeuw hebben in wijken met een relatief hoge sociale dynamiek hun sporen nagelaten. Buurt- Wijkmanagers en Straat Coaches waren lieden die niet graag hun baan verloren. Een buurt leefbaar houden doe je immers alleen als je er een lök salaris aan overhoud; wonen doe je elders.
    Tenslotte lijkt de Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Utrecht een aaneenschakeling te zijn van blunders, zo geen rampen. Daar betaalt ook u, heer Digitaal, belasting voor…

  3. Krom

    Wat ook niet helpt is het probleem naar de burger te schuiven en te verdunnen. Nu wonen in Leidsche Rijn kopers en (a)sociale huurders in 1 hofje of straat.

  4. Van Pimpelen

    … hoe zat het ook al weer met de ‘samen’-leving en de ‘maat’-schappij… Ja, als u merkt dat iemand in uw straat het moeilijk heeft is het niet meer dan de menselijke plicht hulp te bieden. Sterker nog, grondwettelijk verplicht (niemand in hulpbehoevende toestand achterlaten). Wellicht kunt u worden gesubsidieerd omdat u plots Mantelzorger bent. Met andere woorden, gebruikelijk menselijk sociaal gedrag wordt geïnstitutionaliseerd.
    De hedendaagsche hulpvervelingsindustrie is een bedrijfstak op zich; vooral zichzelf in stand houden, maar het gaat nergens meer over.
    Morgen is het Vrijdag De Dertiende; een dag waarop ik meestal een meevallertje heb dat ik graag met u deel…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).