Rechter besluit: vooralsnog geen spaceboxen in Rijnsweerd | De Utrechtse Internet Courant Rechter besluit: vooralsnog geen spaceboxen in Rijnsweerd | De Utrechtse Internet Courant

Rechter besluit: vooralsnog geen spaceboxen in Rijnsweerd

Rechter besluit: vooralsnog geen spaceboxen in Rijnsweerd

De komst van de studentencontainers op de Archimedeslaan in Rijnsweerd zal nog even op zich moeten laten wachten. Volgens de bestuursrechter is de aangevraagde vergunning voor de zogenaamde ‘spaceboxen’ niet rechtsgeldig.

Dat meldt het AD/UN.

De gemeente gaf een vergunning aan SSH af om 234 woningen voor negen jaar op het terrein te plaatsen. Volgens de rechter had dat een vergunning voor ofwel onbepaalde tijd, ofwel maximaal vijf jaar moeten zijn, maar negen jaar, dat kan niet.

Overlast

Bewoners van Rijnsweerd zijn alles behalve rouwig om het besluit. Zij tekenden het beroep tegen de spaceboxen aan omdat ze bang zijn voor overlast en een gebrek aan parkeerplaatsen. “De rechter heeft naar onze bezwaren geluisterd”, zegt S. Wiersma in het AD/UN.

Of dat ook daadwerkelijk zo is, is nog maar de vraag. Het lijkt er op dat de plaatsing van de spaceboxen is uitgesteld op grond van een ongeldige vergunning, niet vanwege de bezwaren. De gemeente kan dan ook overwegen een nieuwe vergunning af te geven voor onbepaalde tijd of voor maximaal vijf jaar.

Snel vervolgbesluit

Het is echter nog onduidelijk of de gemeente dit ook zal doen. De woordvoering laat weten dat ze de uitspraak vandaag gaan bekijken en op basis daarvan een beslissing nemen. Wel wordt er verwacht dat dit redelijk snel zal gebeuren, “gezien het belang van de plaatsing van de spaceboxen”.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).