Bestemmingsplan de Trip, Tolsteeg Rotsoord een fase verder | De Utrechtse Internet Courant Bestemmingsplan de Trip, Tolsteeg Rotsoord een fase verder | De Utrechtse Internet Courant

Bestemmingsplan de Trip, Tolsteeg Rotsoord een fase verder

Bestemmingsplan de Trip, Tolsteeg Rotsoord een fase verder

De realisatie van de Trip, Tolsteeg is weer een stapje dichterbij. Het college van B&W is namelijk akkoord gegaan met het bestemmingsplan.

Hoewel het terrein al lange tijd bouwrijp is, laat de daadwerkelijke realisatie van de circa 250 geplande starterswoningen en 1.700 m² verkoop vloeroppervlak (vvo) aan commerciële voorzieningen en (creatieve) bedrijvigheid, nog op zich wachten. Om alvast te laten zien wat er gaat komen, heeft Jebber begin dit jaar tijdelijke bebouwing op het terrein geplaatst dat is verhuurd als bedrijfsruimte voor creatieve ondernemers, horeca en starterswoningen.

86 zienswijzen

Op het ontwerpbestemmingsplan, dat van 13 juni t/m 24 juli ter inzage lag, zijn 86 zienswijzen ingediend. Deze hadden met name betrekking op het onderdeel parkeren, geluidhinder en de bouwhoogte.

Naar aanleiding van de zienswijzen heeft het college een paar wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Onder andere de geluidparagraaf en de luchtparagraaf in het bestemmingsplan zijn aangepast. Voor de realisatie van het bouwplan zijn geluidmaatregelen nodig. De oplossing voor de geluidproblematiek rond het laden en lossen bij Tivoli is de realisatie van een laad- en loshof.

Nu is het aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan de Trip, Tolsteeg Rotsoord vast te stellen.

Jebber: “Positief”

Monique van Loon, directeur van Jebber, projectontwikkelaar van het terrein: “Als alles zonder slag of stoot verloopt zouden we graag in het 2e kwartaal van volgend jaar beginnen met bouwen. Of dat ook lukt, is nog de vraag. Maar we zijn positief. Gezien de grote vraag naar starterswoningen en bedrijfsruimte voor creatieve ondernemers is het in ieder geval van belang dat dit project er komt.”

6 Reacties

Reageren
  1. Paul Wilke

    Goed initiatief JEBBER ! Er is door de groeiende creatieve industrie in Utrecht veel behoefte aan diversiteit van locaties. En deze is natuurlijk perfect zo dicht bij het Station Vaartse Rijn waar zowel Randstad rail als wel Tram stopt.
    Paul Wilke Stichting UDESIGN.

  2. Heleen Draijer

    Beste DIUC,

    Naar aanleiding van uw artikel wil ik namens diverse bewoners graag nog eea toevoegen (rectificeren). Allereerst is er namelijk niets overgenomen van de 86 bezwaarschriften van omwonenden en zou het u passen als u journalistiek hoor en wederhoor toepast en niet alleen Jebber citeert maar ook andere betrokkenen zoals wij als omwonenden. Uit de raadsinformatieavond bleek namelijk dat wij in tegenstelling tot de eis vanuit de gemeente, onvoldoende zijn betrokken bij het partcicipatie traject. Mevrouw van Loon is daar ook tijdens de informatieavond stevig over ondervraagd. Jebber wijst op haar beurt naar een kleine groep ondernemers etc die zijn betrokken. Bewoners hebben hier geen rol in. Daarnaast wijst Jebber op haar beurt naar regels rondom bouwhoogte etc. die vanuit de gemeente zijn opgesteld. Wij staan achter een dergelijk initiatief voor meer starterswoningen en creëren van een economische hotspot, maar bouwhoogte, parkeerproblematiek en gebrek aan participatie in dit traject vormen voor ons grote bezwaren. Wij zijn overigens nog steeds zeer bereid om mee te denken over een oplossing die voldoet aan wensen van alle partijen.

  3. Charlotte van Asch

    Ik ben het met Paul Wilke eens dat het een prachtig initiatief van Jebber is om deze locatie te ontwikkelen. Aan starterswoningen is immers een groot gebrek in Utrecht, en ook ik kijk uit naar de creatieve activiteiten die zich op deze locatie gaan ontwikkelen.
    Als de huidige bouwplannen doorgaan, kijk ik echter ook uit op een woontoren van NEGEN BOUWLAGEN. Uit schaduwstudies blijkt dat dit een negatief effect zal hebben op de bezonning van het Tolsteegplantsoen en de Jutfaseweg.

    Beter laat dan nooit: ik wens Jebber veel wijsheid toe in het bekijken van alternatieven voor de huidige bouwplannen zodat de toekomst er voor alle partijen zonnig uitziet.
    Check bijvoorbeeld dit mooie initiatief van Patrick van Oostveen: http://www.facebook.com/MooiTolsteeg.

  4. Ralph van Houten

    Goeie dag redactie van DUIC,

    Alle buurtbewoners juichen de ontwikkeling van het voormalige terrein de Boo toe! Het lijkt me mooi om te zien dat dit stukje Utrecht uitgroeit tot een creative en culturele hotspot.

    Echter, alle omwonenden voelen zich in de kou gezet door Jebber en de gemeente. Het gevoel heerst sterk dat beide partijen een een-tweetje maken om de plannen zo spoedig mogelijk uit te voeren. De omwonenden hebben een enkele keer gelegenheid gehad tot inspraak, echter onze suggesties zoals bijvoorbeeld de visie Mooi Tolsteeg, worden totaal genegeerd en het lijkt alsof financiële en politieke belangen de boventoon voeren boven burgerparticipatie wat het college van B&W hoog in het vaandel schijnt te hebben. Mijns inziens is de inspraak procedure pure symbool politiek!

    Uw berichtgeving:”Het B&W is namelijk akkoord gegaan met het bestemmingsplan” is feitelijk niet juist. Er ligt nu een voorstel voor een nieuw bestemmingsplan dat in Januari pas voor stemming gaat in de gemeenteraad. Zoals mijn buurvrouwen reeds aangeven, ik zou dit graag gerectificeerd zijn door DUIC.

    Tot slot zou ik alle lezers van dit artikel willen oproepen de petitie voor de Visie Mooi Tolsteeg te ondertekenen, zodat we deze kunnen aanbieden aan Wethouder Isabella van Ruimtelijke Ordening & Wonen.

    Het streven is om tot een creatieve, culturele hot spot te komen die breed gedragen wordt onder alle burgers!

  5. Mw. A.H.M. Wüstefeld

    Geen zon meer bij een 9 hoog gebouw terwijl er in het begin gezegd is 4 tot 6 hoog, weg uitzicht, 260 woningen en 140 parkeer plaatsen! en nog groter parkeer probleem die er nu al is.
    jebber die ons bij de plannen zou betrekken en waar ik me ook voor heb opgegeven maar nooit meer iets van heb vernomen.

  6. Marja Bakker

    Geachte redactie,

    U loopt op de besluitvorming vooruit. Er is nog niet besloten. Op de RaadsInformatieAvond (RIA) van 17-12-13 is door diverse bewoners van Tolsteeg het initiatief op zich toegejuicht, maar ook dringend verzocht om met name m.b.t. de hoogte van het gebouw een wijziging door te voeren. Tijdens deze RIA bleek dat de eerder door de gemeenteraad afgedwongen participatie zeer beperkt is uitgevoerd. Als bewoners van Tolsteeg hopen we op alsnog een serieuze participatie en aanpassing van de hoogte van het Jebber-project. Zoals gezegd juichen wij bebouwing toe en gunnen starters zeker hun woning, maar zien graag dat ook rekening wordt gehouden met bestaande bewoners.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).