Warmtescans voor 60.000 Utrechtse huishoudens | De Utrechtse Internet Courant Warmtescans voor 60.000 Utrechtse huishoudens | De Utrechtse Internet Courant

Warmtescans voor 60.000 Utrechtse huishoudens

Warmtescans voor 60.000 Utrechtse huishoudens

60.000 huishoudens in Utrecht ontvangen in februari en maart 2014 een warmtescan van hun woning. Dit is een infraroodfoto die een beeld geeft van het mogelijke warmteverlies van de woning. De scan geeft een eerste indruk of de woning goed of minder goed is geïsoleerd.

Dat meldt de gemeente Utrecht. De scans zijn gemaakt met een speciale auto die al rijdend door de straten de warmte-uitstoot in beeld brengt. Met de uitslag van de scans, hoopt de gemeente inwoners aan te sporen tot het beter isoleren van hun woningen.

De eerste scans worden verspreid in de wijken Oog en Al, Welgelegen, Halve Maan, Vleuten en De Meern. Per wijk is er ook een bijeenkomst waar een energieadviseur de warmtescan toelicht en een energieambassadeur informatie geeft over energiebesparende maatregelen.

Omdat niet van alle woningen een warmtescan gemaakt is, is het mogelijk om een warmtescan aan te vragen. Kijk hier voor meer informatie.

5 Reacties

Reageren
  1. Krakeling

    Ambtenarenhobby, niemand heeft er om gevraagd. Collectief krijgen we de rekening voor 60000 gescande huizen. Een rekening die betaald wordt door het (ook ongevraagd) invoeren van betaaldparkeren in de woonwijken.
    19 maart krijgen GL+PvdA de rekening van de stadsbewoners.

  2. ACTK

    Altijd gedacht dat krakelingen zoet waren, maar deze is wel heel zuur… 🙂

  3. joop kools

    Ik zou het heel goed vindenn als ze dat in Votulast ook zouden doen. Veel oude huizen, is veel te doen denk ik. Misschien iets voor de wijkcooperatie om zich voor in te zetten.

  4. Marcel Gieling

    Dit is een flauwekul scan. Bij de ongevraagde scan van onze woning leken alle ramen en deuren wijd open te staan. Alles sloeg rood uit. Op de daarop volgende voorlichtingsavond prees een ambtenaar een paar door de gemeente gekozen bedrijven aan om de boel te isoleren. Met subsidie dat wel, maar een soort gelijke subsidie die het rijk ook aanbiedt. Bovendien is deze subsidie alleen voor particuliere huizenbezitters, niet voor corporaties of verenigingen.

  5. Franca

    Wat een geldverspilling ! Onze warmtescan is gedateerd op 7 mei 2012; dat is bijna 2 jaar geleden. Inmiddels hebben wij onder andere al dubbel glas geplaatst. Bovendien heb ik in mei meestal geen verwarming aan. Op mijn klacht naar de gemeente kwam de reactie dat ik mij op de wachtlijst kon laten plaatsen voor een nieuwe warmtescan. Die komen ze dan vast in juli maken en sturen ze in 2016 op…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).