Gemeenteraad neemt bestemmingsplan de Trip aan: bouw starterswoningen in september | De Utrechtse Internet Courant Gemeenteraad neemt bestemmingsplan de Trip aan: bouw starterswoningen in september | De Utrechtse Internet Courant

Gemeenteraad neemt bestemmingsplan de Trip aan: bouw starterswoningen in september

Gemeenteraad neemt bestemmingsplan de Trip aan: bouw starterswoningen in september

:Het bestemmingsplan voor de Trip is tijdens de raadsvergadering donderdagavond aangenomen.

Monique van Loon, directeur van ontwikkelaar Jebber: “Wij zijn zeer verheugd dat, na een planvoorbereiding van inmiddels alweer vijf jaar, de realisatie van 255 startersappartementen, horeca en creatieve bedrijvigheid op de Trip met dit raadsbesluit mogelijk wordt gemaakt. Onze planning is om in september dit jaar te starten met de bouw, zodat wij in het voorjaar van 2016 een paar honderd starters en de ondernemers die zich op de Trip willen vestigen blij kunnen maken met de sleuteluitreiking van hun nieuwe huis of zaak. Ook zetten we met dit soort projecten veel bouwvakkers weer aan het werk. Bij project de Trip zelfs direct voor een lange termijn, omdat wij het onderhoud voor 20 jaar uitbesteden aan de aannemer die de Trip gaat realiseren. Om meerdere redenen dus erg fijn dat we aan de slag kunnen!”

Kritiek

Ondanks het dat het participatieproces eerder werd doorlopen, bleken vorige maand een aantal omwonenden kritiek te hebben op de bouwplannen. De geplande hoogbouw zou zonlicht belemmeren. De gemeente en ontwikkelaar Jebber zijn met de bewoners in januari nogmaals in gesprek gegaan tijdens drie bewonersoverleggen.

Wijziging

Een kleine wijziging in gebouw Helling was het gevolg. In zowel het gemeentelijke bestemmingsplan als in het bouwplan van Jebber zijn hier zes startersappartementen afgehaald van de bovenste verdieping. GroenLinks, PvdA en VVD gaven in de commissie aan voor het bestemmingsplan te willen gaan stemmen, gezien de grote behoefte aan starterswoningen en de creatieve ondernemers en horeca die zich willen vestigen op de Trip. D66 en het CDA twijfelden toen nog.

9 Reacties

Reageren
  1. Nielsch

    Goed nieuws dit! Fijn dat het doorgaat ondanks zeuren en dwarsliggen van D66

  2. Petra van der Grift

    Waar ligt dat precies die Trip???

  3. Robb

    5 jaar vergaderen. Het had dus al 3 jaar af kunnen zijn door al die azijnzeikers.

  4. Pepijn

    Petra: De Trip ligt op Rotsoord, naast Tivoli de Helling!

  5. Coen

    Wat gaat er eigenlijk gebeuren met pand van garage Boll??

  6. Rinus

    Het is is jammer dat er weer geen ruimte is voor de jeugd van vroeger(ouderen) deze groep zal vertrekken uit onze stad waar jongeren voor het zeggen hebben en voorrang krijgen..

  7. Rinus

    Het is is jammer dat er weer geen ruimte is voor de jeugd van vroeger(ouderen) deze groep zal vertrekken uit onze stad waar jongeren voor het zeggen hebben en voorrang krijgen..

  8. Wonen In Utrecht Centrum

    voortaan in Utrecht altijd 1 extra verdieping er bij plannen zodat er geen( 6 )woningen verloren gaan..door bewoners die al een huis hebben..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).