SP tegen sloopplannen woningcomplex Oudegeinlaan in Hoograven | De Utrechtse Internet Courant SP tegen sloopplannen woningcomplex Oudegeinlaan in Hoograven | De Utrechtse Internet Courant

SP tegen sloopplannen woningcomplex Oudegeinlaan in Hoograven

SP tegen sloopplannen woningcomplex Oudegeinlaan in Hoograven

Woningcorporatie Portaal heeft bekend gemaakt dat het een deel van het complex Oudegeinlaan in de wijk Hoograven wil gaan slopen. Bewonersvereniging Behoudegein is hier tegen, net als SP-raadslid Tim Schipper: “Portaal walst over bewoners Oudegeinlaan heen.” 

Schipper woont vlak om de hoek bij het complex en volgt de ontwikkelingen al jaren op de voet. “Deze schijnbare daadkracht van Portaal is verbazingwekkend,” zegt de fractievoorzitter van de SP. “Gezien de verwaarlozing en alle wisselende plannenmakerij de afgelopen jaren. Nieuwbouw van 700 euro per maand wordt voor verreweg de meeste bewoners onbetaalbaar.”

Glashelder

Schipper is van mening dat onder het motto ‘duidelijkheid’ nu tweedracht wordt gezaaid onder de bewoners, door het complex op te knippen en aparte draagvlakmetingen aan te kondigen. “Bovendien was de bewonersvereniging glashelder: eerst de leden informeren en raadplegen. Het is ronduit schandalig om de sloopplannen toch door te drammen en dit ook nog midden in de vakantieperiode aan te kondigen.”

Schipper wil dat Portaal wordt terugefloten en gaat hierover vragen stellen aan het college. “Ook met de gemeente zijn afspraken gemaakt over het proces. Volgens mij wordt daar nu duidelijk van afgeweken. Bovendien staat het complex als één geheel in de prestatieafspraken met de corporaties. Dit kan echt niet.”

3 Reacties

Reageren
  1. Robb

    Ongelofelijk dat dit behouden blijft. Het is een verpauperde rotzooi wat nooit opgeknapt ksn worden. Platgooienen nieuwbouw. Scheelt gelijk een hoop criminaliteit in de omliggende wijken.

  2. Marcel

    Ik woon er vlak in de buurt. Zelfs de palen waar deze flats op staan zijn aangetast door betonrot
    Sloop is simpelweg goedkoper.
    De heer T.Schipper geeft de bewoners een illusie dat de flats nog op te knappen zijn. Jazeker. Voor heel veel geld. Als hij aanbiedt het verschil tussen sloop en opknappen wil betalen. Men moet in dit geval gewoon realistisch zijn. Sloop is de enige optie.

  3. Wim Vreeswijk

    Het is natuurlijk kolder om redelijk bewoonbare woningen te slopen voor veel duurdere nieuwbouw. Jereinste kapitaalvernietiging ! Bovendien zijn deze woningen in de 60-er jaren van de vorige eeuw gebouwd voor een habbekrats van 20 tot 30.000 gulden(!) en de opvolgende eigenaars hebben deze woningen in de afgelopen 50-60 jaar al tientallen malen terugbetaald gekregen via 60 jaar huur en waardestijgingen. Dus sloop is in meerdere opzichten volstrekte onzin ! Men zou natuurlijk ook deze woningen kunnen verkopen voor 50% van de huidige WOZ-waarde aan de huidige huurders onder voorwaarde van een notarieel anti-spekulatiebeding.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).