Culturele tips namens Uitagenda Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Culturele tips namens Uitagenda Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Culturele tips namens Uitagenda Utrecht

Culturele tips namens Uitagenda Utrecht
Culturele Zondag Nieuwsjaarsduik
  Uitagenda Utrecht tipt de Culturele Zondag en meer!

 

Uitagenda Utrecht tipt de Culturele Zondag en meer!

Zondag 15 januari is de traditionele culturele aftrap van het nieuwe jaar. Tijdens de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik openen meer dan 70 locaties hun deuren en geven een vooruitblik op het nieuwe culturele jaar. In deze editie is er extra aandacht voor het themajaar Mondriaan to Dutch Design: 100 jaar De Stijl.

De Stijl is een kunststroming inspireert tot op de dag van vandaag nog vele mensen. Verwacht tijdens de Nieuwjaarsduik dan ook een mix van activiteiten rondom het stijljaar, zoals meubels maken, lezingen van conservatoren van onder andere het Centraal Museum of een fietstocht langs architectonische hoogtepunten van Rietveld.
Ook is er volop aandacht voor de jonge makers die de stad rijk is. In het Akademietheater en in Theater Kikker zijn er voorstellingen van studenten van de Hogeschool voor de Kunsten, voor jong en oud. Creatieve broedplaats Vechtclub Xl brengt bijzondere muzikale samenwerkingen naar de Ekko en de Winkel van Sinkel.

Kom ook en neem op 15 januari een warme duik in het nieuwe culturele jaar, en ontdek wat Utrecht te bieden heeft!

Wanneer: Zo 15 jan
Wat: Culturele Zondag: Nieuwjaarsduik
Wat: Diverse locaties, culturelezondagen.nl

nederlands-kamerkoor
KLASSIEKE MUZIEK

Big to Basics: Edo de Waart
Do 12 jan – TivoliVredenbrug om 20.00 uur

Ook in 2017 luidt het Nederlands Kamerkoor het nieuwe jaar in met Big to Basics. Feestelijke nieuwjaarsconcerten waarin grote symfonische dirigenten teruggaan naar de basis van de westerse muziek: de meerstemmige vocale muziek. In 2017 is Edo de Waart, artistiek leider van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra, aan de serie verbonden.

nederlandskamerkoor.nl / tivolivredenburg.nl

the-future-aint_-credit-kamerich-budwilowitz-eyes2THEATER
The future ain’t what it used to be – Tg DOX
do 12 t/m za 14 jan – Theater Kikker, 20.00 uur

Eens in de zoveel jaar staat er iemand op, een mens of een groep. Met een paar simpele woorden of een krachtig gebaar verandert een nieuwe beweging de loop van de geschiedenis. Vijf jongeren komen bijeen op een plein, want de wereld moet veranderen. Gevormd door hun eigen ervaringen en geschiedenis verdedigen zij met drift hun idealen. In een persoonlijke, muzikale en humoristische voorstelling.

wijzijndox.nl / theaterkikker.nl

Foto: Roy Beusker
Foto: Roy Beusker

MUSICAL, SHOW, CIRCUS
Hair
Do 12 t/m zo 15 jan – Stadsschouwburg Utrecht

De beroemde musical ‘Hair’ uit 1967 staat met een frisse nieuwe versie in de Nederlandse theaters. William Spaaij, Anouk Maas, Tommie Christiaan en een groot aantal jonge talenten geven vorm aan de jonge activisten en hun onafscheidelijke vriendschap. Het verhaal van toen vertaald naar nu, als tegenwicht voor onze wereld vol cynisme en onverdraagzaamheid.

ssbu.nl

aluin_jubileum_foto.inddTHEATER/FESTIVAL
Aluin Festival
Do 19 + vr 20 jan – Podium Hoge Woerd

Theatergroep Aluin bestaat 25 jaar. Ze sluit haar jubileumjaar af met een weekend lang klassiekers uit het roemruchte verleden van Aluin. Zoals vier Griekse tragedies uit ‘Ken je Klassiekers!’ tijdens een diner in het CastellumCafé. En ‘Oidipous Unplugged’. Zonder decor of rekwisieten, maar met tekst en de fantasie van de acteurs. En ‘Ken je Klassiekers II’ met de Bijbel als inspiratiebron.

podiumhogewoerd.nl / aluin.nl

nk-poetry-slam-2016-fotograaf-annemarie-sint-jago_2UITACTIE
Win 2 X 2 vrijkaarten voor Finale NK Poetry Slam

Op vrijdag 27 januari vindt de 15e editie de finale van het NK Poetry Slam plaats in TivoliVredenburg. Iedere editie delen de acht beste slamdichters van Nederland weer rake klappen uit tijdens deze spannende taalstrijd van het jaar. In de finale treffen de twee beste poetry slammers elkaar en proberen met hun ijzersterke punchlines de tegenstander knock out te slaan. De jury bestaat uit drie bekende schrijvers, maar wie uiteindelijk met de prijs naar huis gaat bepaalt het publiek door middel van het applaus. Jij kan erbij zijn. Het Literatuurhuis geeft vrijkaarten weg.

Kijk nu op uitagendautrecht.nl/acties.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).