Werken als kok of in de bediening? Ontdek het verschil tussen een baantje en Buurten! | De Utrechtse Internet Courant Werken als kok of in de bediening? Ontdek het verschil tussen een baantje en Buurten! | De Utrechtse Internet Courant

Werken als kok of in de bediening? Ontdek het verschil tussen een baantje en Buurten!

Werken als kok of in de bediening? Ontdek het verschil tussen een baantje en Buurten!
Werken in de horeca is soms best afzien. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Bij van die bedrijven waar alles altijd goed lijkt te draaien. Zelfs als de economie een beetje tegenzit. Buurten en Buurten in de fabriek zijn twee van dat soort parels. Veilige thuishavens voor de branche én de hele buurt.

Werken in de horeca is soms best afzien. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Bij van die bedrijven waar alles altijd goed lijkt te draaien. Zelfs als de economie een beetje tegenzit. Buurten en Buurten in de fabriek zijn twee van dat soort parels. Veilige thuishavens voor de branche én de hele buurt.

Hoe weet Buurten zich te onderscheiden?

Het verschil zit ‘m naar eigen zeggen niet alleen in het concept, de formule, of de plek (hoewel dat terras natuurlijk, hmm…), het verschil zit ‘m in de mensen. De collega’s die iedere dag met frisse zin ervoor gaan. Die aanvoelen welke gasten misschien even wat meer aandacht nodig hebben, en wie even een rustig moment zoekt.

Een soort aangeboren gevoel voor gastvrijheid?

Gevraagd naar het geheim van de smid wijst ondernemer Erik Derksen op die factor mens. Volgens hem is het de combinatie van werving en selectie, goede waardering, ook financieel, maar vooral ook de begeleiding door een ervaren crew die het onderscheid maken.

“Bob Gijsberts, mijn compagnon, en ik gaan al even mee. We kennen het klappen van de zweep. We jagen nieuwe collega’s niet op, maar weten ze constructief coachend juist tot hun recht te laten komen. We remmen eerder af. Want de druk om samen te presteren die voelt iedereen toch wel.”

Tijd en aandacht

“Een voorbeeld? We houden veel rekening met de wensen van onze mensen. We zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Zo hoef je niet altijd te werken in de avonduren het weekend of de en plannen we vrije dagen achter elkaar. Zo heb je genoeg tijd om uit te rusten. Een ander voorbeeld van hoe we terug investeren in onze mensen is dat we de tijd nemen om goed richting te geven. Zodat iedereen weet waar we samen naar streven.”

Het is een investering die zich uitbetaalt. In positieve recensies, online, maar vaak ook spontaan per mail. En in het feit dat er zeven dagen per week op elk moment van de dag reuring is. En die zich, niet in de laatste plaats, uitbetaalt in een grote, lokale vaste klantenkring.

“Je mag zeker stellen dat we ook een buurthuisfunctie vervullen. Wat ook weer bijdraagt aan de diversiteit aan gasten. Die, of ze nu om de hoek wonen of werken, of er een dagje uit in Utrecht van maken, altijd kunnen rekenen op die huiskamersfeer in Buurten Oost en/of dat warme thuis in Buurten in de Fabriek.” 

Actuele vacatures:

Voor een overzicht van de actuele vacatures ga je naar kombuurten.nl/over-buurten/ (helemaal onderaan de site)

  • Barkeeper M/V PT
  • Zelfstandig Werkend Kok M/V FT
  • Hulpkok Basis kok (M/V) part-time
  • Bedieningsmedewerker (M/V) part-time

Lijkt Buurten je een leuk restaurant om te werken? Stuur dan je sollicitatie met wat jou beweegt naar info@kombuurten.nl of vul het sollicitatieformulier op onze site in. Ook open solicitaties zijn van harte welkom!”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).